Novosti

I potpuno vakcinisani putnici koji stižu iz Francuske u Veliku Britaniju i dalje moraju u karantin

Komentari

Autor: Euronews

17/07/2021

-

10:34

I potpuno vakcinisani putnici koji stižu iz Francuske u Veliku Britaniju i dalje moraju u karantin
Putovanja - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Potpuno vakcinisani koji se iz Francuske vraćaju u Veliku Britaniju i dalje će morati u karantin u trajanju od 10 dana, objavila je u petak britanska vlada.

Od ponedeljka potpuno vakcinisani stanovnici Velike Britanije koji se vraćaju iz zemalja koje se nalaze u zelenoj zoni više neće morati u karantin, osim onih koji stižu iz Francuske. To su objavile britanske vlasti "nakon upornog prisustva slučajeva beta verzije u Francuskoj, prvi put identifikovanih u Južnoj Africi".

Putnici, bez obzira na svoj vakcinalni status, takođe će morati da se podvrgnu testovima tokom samoizolacije.

Ministar zdravlja Velike Britanije Sadžid Džavid rekao je ranije da je oduvek bilo jasno da neće oklevati da preduzmu brze mere na granicama kako bi zaustavili širenje kovida 19 i zaštitili stanovništvo nakon, kako je rekao, uspešnog programa vakcinacije u toj zemlji.

Velika Britanija je u petak zabeležila više od 51.000 novih infekcija - najveći dnevni ukupan broj od 15. januara. Hospitalizacije i smrtni slučajevi takođe su porasli od početka juna, ali ostaju mnogo niži nego tokom zime i ranog proleća.

Prema navodima zdravstvenih vlasti, 99 odsto novih slučajeva uzrokovano je delta varijantom koronavirusa, koja je prvi put otkrivena u Indiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja