Novosti

Aerodrom Nikola Tesla savetuje putnike: Pre putovanja proverite status leta

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2023

-

15:14

Aerodrom Nikola Tesla savetuje putnike: Pre putovanja proverite status leta
Tanjug/Belgrade airport - Copyright Tanjug/Belgrade airport

veličina teksta

Aa Aa

Aerodrom Nikola Tesla savetuje putnike da u uslovima rekordnog saobraćaja na beogradskom aerodromu pre putovanja obavezno provere status leta, dođu na vreme i odaberu raspoloživo parking mesto.

"Pre polaska na aerodrom proverite uslove za putovanje do i sa vašeg odredišta i uverite se da je vaša dokumentacija ispravna i spremna za registraciju na let. Proverite kod odabrane avio-kompanije najnovije informacije o vašem letu, a preporučujemo da na aerodrom dođete najmanje dva sata pre poletanja. Uzmite u obzir i izmene u tokovima saobraćaja i putnika usled tekućih radova na modernizaciji, rekonstrukciji i proširenju prilaznih puteva i parkinga", saopštio je danas Beogradski aerodrom.

Podsećaju da je bitna stavka i odabir raspoloživog parking mesta.

"Otvorena je nova, Kiss & Fly zona namenjena kratkotrajnom besplatnom zadržavanju za iskrcavanje putnika, u trajanju do pet minuta, a prostire se saobraćajnicom uz samu zgradu terminala, čime je putničkim i taksi vozilima omogućen direktan pristup aerodromskoj zgradi", navodi se u saopštenju.

Podsećaju da su ispred terminala otvorena dva nova, moderna centralna parkirališta namenjena kratkotrajnom zadržavanju, a da mapu, kao i detalje i informacije o cenama korišćenja usluga na svim parkiralištima možete pogledati na našem sajtu.

Takođe, dodaju da je potrebno voditi računa da neophodna putna dokumenta budu pri ruci za pasošku kontrolu.

"Za brži proces pasoške kontrole, pripremite putna dokumenta kao i avio kartu neposredno pre dolaska na šalter. U novom centralnom delu terminala, na odlascima broj šaltera na pasoškoj kontroli za pripadnike granične policije povećan je na 16 u odnosu na 12 koliko ih je bilo na staroj lokaciji. U narednom periodu, na lokaciji dolazaka će na raspolaganju biti još dodatnih 6 šaltera", navode oni.

Ističu da je neophodno da se putnici pripreme za bezbednosnu kontrolu i odvoje tečnosti iz prtljaga.

"Tečnosti, aerosole i kozmetiku do 100ml spakujte odvojeno u plastičnu providnu kesu sa patent zatvaračem sa maksimalno jedan litar po putniku, i izdvojite ih iz ručnog prtljaga. Podsećamo da tečnosti preko 100 ml nisu dozvoljene u ručnom prtljagu, osim medicinskih sredstava i hrane za decu", navode u saopštenju.

Zbog veoma dinamične letnje sezone sa povećanim saobraćajem i kašnjenjem letova na aerodromima, povećan je i broj slučajeva kašnjenja prtljaga, posebno prtljaga koji se na tranzitnom aerodromu ne utovari na sledeći povezani let.

Beogradski aerodrom podseća da je ostvaren rekordan obim saobraćaja sa ovećanjem broja putnika od 53 odsto, kao i da se sa aerodroma ove sezone letovi obavljaju ka više od 120 ruta, uz 30 novih ruta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja