Oko sveta

Mladić iz SAD postao slavan na TikTok-u jer ume da prepozna bilo koju državu na osnovu slike ulice sa Gugla

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/05/2022

-

18:59

Mladić iz SAD postao slavan na TikTok-u jer ume da prepozna bilo koju državu na osnovu slike ulice sa Gugla
Mladić iz SAD postao slavan na TikTok-u jer ume da prepozna bilo koju državu na osnovu slike ulice sa Gugla - Copyright Prinskrin/TikTok/georainbolt, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U početku je bila samo bezazlena igra, ali je ubrzo donela Trevoru Rejnoltu (23) više od 400.000 pratilaca na društvenoj mreži TikTok u proteklih šest meseci. Igra u pitanju? Geogesr.

Geogesr (Geoguessr) je onlajn igra koja učesnicima predstavi nasumično jedno mesto koristeći prikaz ulica na Guglu (Google street view), a oni moraju da utvrde gde se u svetu nalaze. Što bliže ubodu tačan odgovor više bodova će da dobiju.

Mladić iz SAD pokrenuo je svoj nalog na društvenoj mreži pod nazivom @georainbolt u oktobru 2021. godine. Njegove objave o onlajn igrici privukli su više od 12,5 miliona lajkova.

"Počeo sam da objavljujem zato što sam želeo da podelim strast sa drugima. Nikada nisam očekivao da će to postati tako poznato", kaže Trevor za Euronews.

"Ova igra je moj način putovanja"

Kada je počela pandemija koronavirusa, Trevor je shvatio koliko zapravo želi da upozna različite kulture, kao i da do sada nije obišao veliki deo sveta.

"Zapravo uopšte nisam mnogo putovao. Nikada nisam bio u Evropi, zaista nikada nisam bio nigde van Amerike. Dakle, ova igra je moj način putovanja", ističe mladić.

I dok virtuelno istražuje svet, Trevor je bio inspirisan da krene na neka putovanja i u stvarnom životu.

Njegova lista želja za destinacije širom sveta stalno raste, a severni Tajland i Island su na vrhu nje. Ali trenutno je fokusiran da obiđe što veći deo Sjedinjenih Država.

"Pokušavam da posetim jedan novi grad mesečno. Obično kroz igru Geogessr biram nasumično grad u koji ću da odem", objašnjava on.

Nedavno je posetio Dalas u Teksasu i planira nekoliko putovanja u nacionalne parkove širom zemlje.

Najbolji saveti za Geogesr 

Za sve koji žele da se isprobaju u igrici, Trevor ima korisne savete.

"Preporučio bih vam da prvo naučite kojom stranom puta većina zemalja vozi, zajedno sa njihovim linijama puteva, a zatim shvatite na kojoj se hemisferi nalazite", ističe on.

Trevor takođe kaže da iako nije tečno naučio nijedan jezik, naučio je da prepoznaje slova koja su jedinstvena za određena pisma i da može da pročita reč za "ulica" na većini jezika.

Komentari (0)

Putovanja