Sezona

Zbog smene turista kilometarske kolone na prelazima, najduže čekanje na Horgošu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

13/08/2021

-

11:41

Zbog smene turista kilometarske kolone na prelazima, najduže čekanje na Horgošu
Zbog smene turista kilometarske kolone na prelazima, najduže čekanje na Horgošu - Copyright Tanjug/Nikola Anđić, mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ovog vikenda se očekuje još jedna velika avgustovska smena turista koja će sigurno obeležiti naredne dane pojačanim saobraćajem, zbog čega zadržavanja na graničnim prelazima i onim najfrekventnijim naplatnim rampama mogu biti duža, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na Horgošu je velika gužva, saobraćajna policija preusmerava vozače na granični prelaz Kelebija. Kako prenosi portal "RTS", kolone su kilometarske i čeka se oko tri sata i to samo na jednom prelazu, dok su dodatna čekanja i na prelazu granice druge zemlje.

Na graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta, koliko se čeka i na izlazu iz zemlje na prelazu Horgoš, saopštili su Putevi Srbije.

Na graničnom prelazu Gradina, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna je vozila 60 minuta a na izlazu je 40 minuta, koliko se čeka i na izlazu na graničnom prelazu Кotroman. Na graničnim prelazima Gostun, Jabuka i Špiljani, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, saopštili su Putevi Srbije.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

mup.gov.rs

Horgoš

Na administrativnom prelazu Merdare u smeru ka centralnoj Srbiji od jutros su se formirale velike kolone automobila, a trenutno su zadržavanja do šest sati, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini. U suprotnom smeru zadržavanja su po 10 minuta, prenosi Reporteri.

Kako se navodi, velike kolone bile su formirane i na administrativnom prelazu Jarinje.

Na izlazu iz Severne Makedonije na graničnom prelazu Tabanovci — Preševo prema Srbiji zadržavanja putničkih vozila je jutros bilo oko 40 minuta, kako je saopštio makedonski Auto-moto savez.

Čekanja na prelazu Blace su do 20 minuta, dok na ostalim prelazima, sa mekedonske strane nema dužih zadržavanja, prenosi portal Vesti.mk.

mup.gov.rs

Preševo

Kako se navodi, vozači moraju da obrate pažnju i na kotline u kojima može da dođe do pojave odrona, pre svega na deonicama Katlanovo - Veles, Mavrovo - Debar - Struga, Vinica - Berovo i Kočani - Delčevo.

Na graničnom prelazu Batrovci formirale su se veoma dugačke kolone u oba smera, a kod Šida je gužva znatno manja.

mup.gov.rs

Batrovci

Takođe, smena turista je očigledna i na graničnom prelazu Gradina gde su putnička vozila formiralu dugačku kolonu kako kod izlaza iz Srbije tako i kod ulaza.

mup.gov.rs

Gradina

Kada su u pitanju prelazi između Srbije i Crne Gore kod Špiljana se na izlazu čeka oko 20 minuta, a kod Jabuke još manje.

Gužve na putevima

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Radovi na asfaltiranju kolovoza, na delu državnog puta I B reda broj 39, na deonici Svođe - Vlasotince izvode se do 23.avgusta, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.


Takođe, radovi na pojačanom održavanju u razdelnom pojasu izvode se danas i u subotu 14.avgusta na auto-putu E-70, petlja Sremska Mitrovica - petlja Ruma, a saobraćaj se odvija voznim saobraćajnim trakama.

Na auto-putu E-75, zona petlje Kolari, smer ka Nišu, do 13. avgusta izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

U smeru Beograd-Niš, saobraćaj će se odvijati desnom-zaustavnom saobraćajnom trakom i preticajnom trakom suprotnog smera, a u smeru Niš-Beograd, saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na deonici Jasikovo - Bor (Jasikovo), 15.avgusta od 8.30 do 16.15 časova saobraćaj će biti obustavljen zbog održavanja auto-relija.

Takođe, radovi na izgradnji kružne raskrsnice Samoš - Jarkovac (Samoška raskrsnica) izvode se do 15.oktobra, uz naizmenično propuštanje vozila semaforskom signalizacijom.

Na obilaznici oko Beograda, petlja Surčin-petlja Ostružnica, do 1.novembra izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza u desnoj saobraćajnoj traci na mostu preko reke Save, a saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu preusmeren je na novoizgrađeni deo mosta (suprotan smer), pravac Beograd ka Novom Sadu.

Komentari (0)

Putovanja