Sezona

Jedinstvena plaža na severu Krfa o kojoj kruži zanimljiva legenda: Ko prepliva ovaj kanal uskoro će pronaći ljubav

Komentari

Autor: Euronews Srbija/ T.S.

06/09/2021

-

21:32

Jedinstvena plaža na severu Krfa o kojoj kruži zanimljiva legenda: Ko prepliva ovaj kanal uskoro će pronaći ljubav
Kanal ljubavi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mala zabačena peščana plaža s obe strane zaštićena stenama nalazi se na sat vremena vožnje od grada Krfa, na samom severu ostrva, a u vezi sa njom kruži interesantno verovanje.

Plaža nosi naziv Canal d'Amour, odnosno Kanal ljubavi, zauzima relativno malu površinu, a s obe strane je zagrađena stenama, te se u moru protežu izduženi rtovi tako praveći mali kanal u obliku slova "V".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Café Tur (@cafe_tur)

 

Kanal ljubavi je jedinstveno prirodno remek delo u Mediteranu. Ta lepotica nastala je korozivnim efektom vode i vetra. Svake godine, priroda dalje formira ovu plažu svtarajući nove tunele i pećine u stenama i odvajajući mala ostrva u moru.

Postoji legenda prema kojoj će svako ko otpliva do najudaljenijeg kraja stene, uskoro naći ljubav, a mladi par koji zajedno prepliva kanal će se venčati, piše "Greek Boston".

U zaleđini plaže posetioci mogu da pronađu brojne kafice i restorane u skopu hotela, a najbliže naselje je Sidari.

U okolini postoji i mogućnost za iznajmljivanje različitih rekvizita za vodene sportove, popout pedaline ili malog čamca.

 

Uprkos velikoj posećenosti tokom letnjih meseci, plaža Kanal ljubavi već godinama unazad ponosni je vlasnik Plave zastavice, priznanja o ispunjavanju strogih standarda Fondacije za ekološko obrazovanje.

Zbog izuzezno čitse vode, plaža je idealna za ronjenje i snorkling.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja