Sezona

Popularna planinska destinacija očekuje 50.000 posetilaca za praznike: Rezervisani svi kapaciteti do kraja januara

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2021

-

22:18

Popularna planinska destinacija očekuje 50.000 posetilaca za praznike: Rezervisani svi kapaciteti do kraja januara
Popularna planinska destinacija očekuje 50.000 posetilaca za praznike: Rezervisani svi kapaciteti do kraja januara - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

"Zlatna koka" opštine Čajetina svakako je planina Zlatibor, koja je u vreme novogodišnjih i božićnih praznika unapred okupirana desetinama hiljada gostiju koji uživaju na ovoj srpskoj lepotici.

Svi smeštajni kapaciteti na "zlatnoj planini" su već rasprodati, traži se krevet više pa je vrlo verovatno da će Zlatibor i ove godine oboriti rekorde posećenosti. 

"Popunjeni su svi kapaciteti, a tokom prazničnih vikenda očekuje se 50.000 posetilaca. Ogromno interesovanje je zbog dobro poznatog programa i koncerata koje nudimo na našoj destinaciji. Raduje nas velika posećenost, ali ono što nam pričinjava posebno zadovoljstvo jeste to što će gosti na Zlatiboru biti u kontinuitetu sve do kraja januara, do kada je zakupljeno preko 90 osto smeštajnih kapaciteta što u hotelima što u privatnom smeštaju i što će u narednih mesec dana na Zlatiboru biti gotovo 30.000 gostiju", rekao je za RINU Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor. 

Ski staze su u funkciji, pa se očekuje da će i ovaj sadržaj na dnevnom nivou privići veliki broj posetilaca. Uprkos mnogim pričama o visokim cenama, to izgleda nije sprečilo goste da svoje mesto za praznike rezervišu upravo na Zlatiboru. Najviše ih ima iz Srbije, a zatim iz zemalja regiona Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. 

"Svi turistički lokaliteti spremno dočekuju goste, od Stopića pećine, Staro selo Sirogojno, i vodopada Gostilje i naravno naša najveća atrakcija vožnja 'Gold Gondolom', koja je pobrala sve nagrade i od otvaranja do danas prevezla je preko 235 hiljada što je nama pokazatelj da radimo pravu stvar i nema sumnje da je upravo Zlatibor žila kucavica srpskog turizma", dodao je Živanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja