Sezona

Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2021

-

11:23

Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona
Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora je spremna za predstojeću turističku sezonu i očekivanja su da će ove godine ostvariti 65 odsto prihoda iz 2019. godine.

Računa se da će 80 odsto gostiju biti iz regiona, rekla je generalna direktorka za razvojne politike u turizmu u Ministarstvu ekonomije Aleksandra Gardašević-Slavuljica.

Jedan od uslova za to, istakla je, jeste da se zadrži stabilna epidemiološku situaciju, kako bismo bili prepoznati kao odgovorna i sigurna destinacija.

"Turizam se oporavlja možda i brže nego što smo očekivali pre par meseci. Želja za putovanjima prevazilazi strah, a još u kontekstu odgovornog odnosa, tako da očekujemo veliki ''come-back''. Uvereni smo da su projektovani procenti za 2021. godinu ostvarivi", kazala je Gardašević-Slavuljica za "Pobjedu".

U prilog tome je istakla da su otvorene granice i da je ulazak u Crnu Goru bezuslovan za državljane EU, regiona, Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švajcarske i niza drugih zemalja.

"Epidemiološka situacija je stabilna, sigurnosno-zdravstveni protokoli su na snazi, a masovna vakcinacija je u toku, što su obećavajuci faktori za oporavak turizma", rekla je Gardašević-Slavuljica, uz napomenu da će ipak sve biti drugačije u ovoj i ko zna koliko narednih sezona.

To "drugačije", uverava, ne mora da znači "lošije".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja