Sezona

Golubović: Rusi i Ukrajinci krivi za podbačaj turističe sezone u Crnoj Gori

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija/T.T.

20/07/2022

-

14:39

Golubović: Rusi i Ukrajinci krivi za podbačaj turističe sezone u Crnoj Gori
Golubović: Rusi i Ukrajinci krivi za podbačaj turističe sezone u Crnoj Gori - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor crngorskog Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović priznaje da je turistička sezona ove godine u Crnoj Gori podbacila i za to okrivio kampanju kojom nisu kompenzovani očekivani gosti iz Rusije i Ukrajine.

On je kazao da je trebalo imati značajno bolju i fokusiraniju marketinšku kampanju na onim tržištima na kojima se mogla imati bolja saradnja.

“Ono što nije generalno dobro jeste to što smo se kao destinacija oslonili na dva tržišta, nismo napravili diversifikaciju”, naveo je Golubović i podsetio da su turisti iz Rusije i Ukrajine činili četvrtinu posete, prošle godine.

Taj nedostatak gostiju, kako dodaje, Crna Gora nije uspela da kompenzuje.

"To je naša greška i iz grešaka treba učiti. Treba razvijati nova emitivna tržišta, povezivati se jer smo dominantno avio destinacija, širiti kapacitete aerodroma i uspeh je neminovan, naravno ako u budućnosti ne bude korone ili nečega sličnog”, naveo je Golubović preneo je portal RTCG.

U Budvi blaži pad

Primera radi prema poslednjem preseku, koji je rađen u petak 15. jula, na budvanskoj rivijeri boravi oko 30.000 gostiju, oko 13.000 u hotelima i preko 15.700 u privatnom smeštaju, dok je oko hiljadu gostiju u kampovima, hostelima i odmaralištima. U odnosu na isti period prošle godine zabeležen je blagi pad, potvrdili su za Euronews Srbija iz Turističke organizacije Budva.


Kada je u pitanju struktura inostranih gostiju u hotelskom smeštaju, najbrojniji gosti su iz Srbije, Izraela, Njemačke, Kazahstana, Bosne i Hercegovine, Turske, Velike Britanije, Francuske. U privatnom smeštaju, najbrojniji su opet gosti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Poljske.

Šta kažu crnogorski ugostitelji i kako izgleda sezona možete pročitati u posebnom tekstu.

Komentari (0)

Putovanja