Fudbal

Mladi fudbaleri Srbije pobedili Severnu Irsku na njenom terenu: "Orlići" došli sebi posle Engleske

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2023

-

22:00

Mladi fudbaleri Srbije pobedili Severnu Irsku na njenom terenu: "Orlići" došli sebi posle Engleske
Mladi fudbaleri Srbije pobedili Severnu Irsku na njenom terenu: "Orlići" došli sebi posle Engleske - Copyright Fudbalski savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije došla je sebi posle rezultatskog šamara od Engleske i pobedom na terenu Severne Irske - 1:2 (0:1), u vrlo teškom i zahtevnom meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, vratila se na pravi kolosek.

"Orlići" su bolje ušli u svoj drugi vezani duel sa Ostrvljanima za manje od nedelju dana, a takav pristup i kvalitativna prednost materijalizovani su u 15. minutu. Kao protiv Engleza, opet je strelac bio Vladimir Lučić, s tom razlikom što je ovog puta bio sam svoj majstor. 

Pošto je primio loptu na desnom boku, vezista Crvene zvezde krenuo je u domaćinovih 16 metara, driblingom se oslobodio čuvara, pa efektnim šutem levicom, u bliži donji ugao, ozario malobrojnu ali bučnu podršku našeg tima na tribinama.

Imali su naši potencijalni A reprezentativci do kraja prvog poluvremena još nekoliko (polu)šansi, međutim udarci Lazetića, Mitrovića... ostali su nerealizovani, a vođstvo minimalno ali vredno. 

S druge strane, na momente je sastav Dušana Đorševića pokazivao defanzivne nesigurnosti, što Irci nisu umeli da kazne. Čak ni u 24. minutu, jer je Diveni za malo zakasnio na centaršut Alena kroz peterac, pa se iz opasne akcije izrodio samo korner. 

A, onda je domaćin iskoristio dar sa neba u vidu ničim izazvanog faula Marka Lazetića u prvim minutima drugog dela. Posle kornera oba tima su krenula da napuštaju prostor ispred golmana Veljka Ilića kada je Milanov igrač sredine terena, na pozajmici u Fortuni Sitard, bez razloga laktom oborio jednog protivničkog kolegu.

Pomoćni sudija skrenuo je pažnju glavnom na prekršaj, ovaj pokazao na belu tačku, a Kiren Mekgakin penal pretvorio u izjednačenje (51). U nastavku otvoreniji Irci imali su kolosalnu priliku za preokret i samo prisebnom reakcijom Ilića, u 1 na 1 situaciji, potvrđenu intervencijom Petrovića nisu gurnuli "orliće" u minus. 

Napadački orjentisana Irska ostavila je dosta prostora za kontre gostima, ali je njima nedostajalo više racionalnosti i, pogotovo, mirnoće da to iskoriste u obostrano nervoznom i tenzičnom meču. Dok se nije "pojavio" Miloš Pantović i stavio tačku na dramu (82). Fudbaler TSC je posle dodavanja Petrovića, između Forbsa i Džonstona, došao nekako do lopte pred petercem i ubacio loptu u mrežu za novo vođstvo Srbije, iako ga je jedan od čuvara sve vreme držao "pod ruku". 

Trijumf je na kraju mogao biti i ubedljiviji, ali Lučić nije iskoristio zicer za svoj treći pogodak u petom meču za "orliće". 

Kvalifikacije za EP, 3. kolo

Grupa F

Ukrajina - Engleska 3:2 (2:0)

/Vološin 31, Očeretko 43, Krasnicja 90+4 - Madueke 67, Kresvel 89/ 

Severna Irska - Srbija 1:2 (0:1)
/Mekgakin 51. pen - Lučić 15, Pantović 82/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport