Fudbal

Srpski derbi u Rio de Žaneiru pripao Lajoviću, Đere nemoćan protiv kolege iz reprezentacije

Komentari

Autor: Euronews

22/02/2024

-

22:36

Srpski derbi u Rio de Žaneiru pripao Lajoviću, Đere nemoćan protiv kolege iz reprezentacije
Srpski derbi u Rio de Žaneiru pripao Lajoviću, Đere nemoćan protiv kolege iz reprezentacije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Žreb na turniru u Rio de Žaneiru bio je takav da su se u drugom kolu sastali srpski teniseri, Dušan Lajović i Laslo Đere, a bolji je bio Lajović - 2:0.

Trenutno 58. teniser planete slavio je po setovima 6:2, 7:5, za sat vremena i 50 minuta igre.

Lajović je mnogo bolje ušao u meč, pre svega energetski, brzo je napravio dva brejka i poveo sa 4:1, a onda nije imao problema da tu prednost sačuva.

Drugi set počeo je u znaku dobre igre Đerea, koji je veoma brzo takođe poveo 4:1, a onda i 5:2 i delovalo je da ćemo gledati treći, odlučujući set, ali je onda Lajović zaigrao mnogo bolje, dok je Đereov ritam opao, te je Lajović vezao šest gemova i došao do pobede.

Iako je šljaka, na kome se i igra turnir u Brazilu, omiljena podloga i jednom i drugom igraču, Đere je u poslednje vreme u boljoj formi, a bolje je i rangiran, te je ovaj ishod pomalo i neočikivan.

Lajović će sutra u četvrtfinalu ATP turnira u Rio de Žaneiru igrati protiv Argentinca Franciska Serundola, koji je 22. na ATP listi. Srpski i argentinski teniser igrali su samo jednom u karijeri i to 2023. godine na Mastersu u Sinsinatiju, a slavio je Lajović 6:3, 6:4.

Ovaj turnir nosi 500 bodova, a Lajović je prošle godine dogurao upravo do trećeg kola, kada se sastao sa Karlosom Alkrazom, koji ga je tada bez problema savladao, iako je sprski as prikazao sjajnu borbu. 

Komentari (0)

Sport