Fudbal

Crvena zvezda "rešila" i drugi Radnički u jednoj nedelji: Crveno-beli "petardom" prekinuli niz Kragujevčana

Komentari

Autor: Euronews

17/03/2024

-

18:00

Crvena zvezda "rešila" i drugi Radnički u jednoj nedelji: Crveno-beli "petardom" prekinuli niz Kragujevčana
Crvena zvezda "rešila" i drugi Radnički u jednoj nedelji: Crveno-beli "petardom" prekinuli niz Kragujevčana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda čvrsto korača ka novoj tituli, jer posle novog kiksa Partizana i svoje pobede nad Radničkim 1923 - 5:0 (2:0), od danas ima vrlo finu prednost nad "večitim rivalom". Pre 172. komšijskog derbija zaostajala je bod, a sada ih ima četiri više od crno-belih, za novu dozu adrenalina i optimizma u borbi udvoje. 

Kragujevčani su do dolaska u Ljutice Bogadana 1 imali impresivnu seriju od šest pobeda, kao jedini tim s maksimalnim prolećnim učinkom, da bi u Beogradu prošli rezultatsku golgotu. Držali su se nekako u prvom poluvremenu, mada je ekipa Vladana Milojevića i tada bila konkretnija, preciznija, sigurnija... a to naplatila prednošću od dva gola.

Mrežu Stevana Lekovića načeo je Marko Stamenić. Pogrešio je golman gostiju u proceni leta lopte, što je iskoristio vezista sa Novog Zelanda, pošto se "pojavio" da sa leve strane, da sasvim izbliza donese prednost agilnom i motivisanom domaćinu već u 10. minutu.

I drugi pogodak pao je u savršenom trenutku za lidera Mozzart Bet Superlige Srbije. Srđan Mijailović je poslao loptu sa desnog krila u peterac, a Šerif Endijaj je petom, sa prve stative, udvostručio prednost (20). Između dva pogotka mogao je i Bukari da se upiše u strelce, ali ga je Leković sprečio odličnom intervencijom.

Kragujevčani su za to vreme pokušavali da igraju otvoren fudbal, u nastavku su sigurno nameravali da krenu na sve ili ništa, međutim brzo su se našli u velikom problemu, pošto je Simović u 48. minutu dobio drugi žuti karton i, uprkos protestima kod sudije, ostavio svoje kolege u brojčano potčinjenom položaju. Dva puta, za samo tri minuta nastavka, kapiten je na nedozvoljen način zaustavio Endijaja i najavio kanonadu rivala. 

Pomenuti Šerif je odradio ogroman posao u pet minuta nastavka. Prvo je iznudio dve javne opomene za svog čuvara i isključenje Simovića, a potom u 50, na asistenciju Ivanića, pogodio drugi put. Već tada je bilo jasno ko će doplivati do obale, a ko se nasukati.

Usledila su dva nova, teška udarcu u "bradu" već grogiranog rivala. Od nove dvojice "poentera". Prvo Hvana, a onda i Kataija, koji je ušao sa klupe. Olajinka je uradio pola posla, pa je Južnokorejcu ostalo "samo" da se ubaci u idealnom trenutku iz iz kaznenog prostora uveća ionako veliku zalihu Milojevićevog sastava. 

Agoniju, tokom proleća neporaženog Radničkog 1923, zaključio je "El magiko". U svom prepoznatljivom, majstorskom stilu dao je 108. gol u Zvezdinom dresu. I posle tog solo prodora maksimalno se primakao klupskoj legendi Rajku Mitiću (109).

Za "štikliranje" još jednog Radničkog u istoj nedelji, jer je u sredu savladan niški, kao i novi bodovni beg Partizanu i miran sam pred takmičarsku pauzu, u terminu rezervisanom za aktivnosti reprezentacija. 

Komentari (0)

Sport