Fudbal

Partizan slavio u Kragujevcu: Crno-beli savladali Radnički

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2021

-

18:00

Partizan slavio u Kragujevcu: Crno-beli savladali Radnički
fudbaleri Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu sa 3:1 u okviru osmog kola Linglong Superlige Srbije. Golove za gostujući tim su postigli Miloš Jojić, Filip Holender i Rikardo Gomeš, dok je autogol Siniše Saničanina bio jedini u mreži Aleksandra Popovića.

Radnički je dobro otvorio utakmicu i već u osmom minutu došao do vođstva. Desni bek, Aleksandar Varjačić je prošao po desnom boku i ubacio loptu u šesnaesterac Partizana, a bosanski defanzivac, Saničanin, nespretno reagovao i zatresao sopstvenu mrežu.

Ipak, crno-beli su uspeli da izjednače u 38. minutu preko Miloša Jojića. Iskusni vezista je primio loptu na 25 metara od protivničkog gola, a potom se namestio i fenomenalnim šutom matirao golmana domaćina, Stojana Lekovića.

Nedugo zatim, Filip Holender je pogodio za 2:1. Igrao se 45. minut kada je desni bek Partizana, Marko Živković, prošao je po strani i snažno šutirao, što je Stojan Leković odbio, nakon čega je natrčao Holender i poslao loptu u mrežu domaćina.

Konačan rezultat postavio je Rikardo Gomeš u 48. minutu meča. Aleksa Damjanac je bio neoprezan, što je iskoristio Lazar Marković i proigrao svog napadača. Rikardo je primio loptu, prevario svog čuvara i perfektnim udarcem matirao golmana Kragujevčana. 

Sastavi: 

Radnički 1923: Leković - Varjačić (od 88. Ristović), Filipović, Damjanac, Lakićević - Dragutinović (od 84. Kovačević), M. Vidović - Ilić (od 84. Vićentijević), Trifunović (od 57. Burmaz), Tomić (od 57. Kovinić) – Mirić. Trener: Vladimir Radenković.

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 79. Šćekić) – Holender (od 60. Natho), Marković (od 60. Menig), Jović (od 60. Natho) – Rikardo (od 79. Lutovac). Trener: Aleksandar Stanojević.

Komentari (0)

Sport