Fudbal

Oglasio se Marko Pantelić: Za svoju zemlju i srpski fudbal život ću da dam

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2021

-

12:57

Oglasio se Marko Pantelić: Za svoju zemlju i srpski fudbal život ću da dam
Oglasio se Marko Pantelić: Za svoju zemlju i srpski fudbal život ću da dam - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Buran početak nedelje u Fudbalskom savezu Srbije, Marko Pantelić smenio je nekoliko članova Izvršnog odbora, da bi isti nekoliko sati kasnije razrešio njega funkcije i na mesto vršioca dužnosti predsednika FSS imenovao Nenada Bjekovića.

Dan kasnije, Marko Pantelić oglasio se saopštenjem u kojem objašnjava šta se juče izdešavalo. Kako ističe, zna ko stoji iza njegove smene.

"Pučisti predvođeni Novicom Tončevim, generalnim sekretarom saveza Jovanom Šurbatovićem i Nenadom Bjekovićem pokazali su da im ništa nije sveto, počev od statuta Saveza, a zaključno sa interesom fudbala na ovim prostorima. Svoju bahatost pokušali su da demontriraju juče kada su u SC FSS u Staroj Pazovi održali samoinicijativnu sednicu Izvršnog odbora, na kojoj su donete ništave odluke. Primorali su me na žestoku borbu", ističe Marko Pantelić.

MN Press

 

U nastavku je obrazložio svoje tvrdnje.

"Takvu sednicu može da zakaže samo predsednik Saveza, njegov zamenik, odnosno počasni predsednik ukoliko zamenik nije izabran. Prvobitno je sednica Izvršnog odbora bila zakazana za ponedeljak, ali tokom vikenda svi članovi IO blagovremeno su bili obavešteni o promeni termina i nova sednica trebalo je da bude održi u četvrtak, 27. maja. Suprotno tome, određeni broj članova IO okupio se danas u SC FSS u Staroj Pazovi kako bi samoinicijativno održao sednicu Izvršnog odbora.​ Moram da naglasim da sam na osnovu odredbi statuta FSS smenio nekoliko članova Izvršnog odbora i na njihovo mesto postavio nove. Ipak, održan je samoinicijativni sastanak, koji oni nazijaju sednicom IO, čiju su većinu činili prethodno smenjen članovi. Dakle, ova sednica IO održana je na neregularan način, pa su i odluke koje su tom prilikom donete ništavne".

Marko Pantelić najavljuje dalje korake u borbi za Fudbalski savez Srbije.

"Ovo je nelegitiman akt svih bivših članova Izvršnog odbora. Oni će biti krivično gonjeni zbog ovog kriminalnog čina i nepoštovanja statuta Fudbalskog saveza Srbije. Pod lupom pravde posebno će se naći persona koja je otuđila i zloupotrebila pečat Saveza. Bjeković i njegova bulumenta godinama unazad sede na odgovornim funkcijama u Savezu, a da pritom prstom nisu mrdnuli kako bi se sprečile nečasne radnje u domaćem fudbalu. Vreme je da se uz pomoć državnih organa jednom zauvek stane na put kriminogenim strukturama u srpskom fudbalu.  Za svoju zemlju i fudbal u našoj Srbiji spreman sam i život da dam. O nečasnim radnjama ove “stručne gospode”, kao i o svakodnevnim pritiscima koje sam trpeo i za šta postoje dokazi tek ćemo govoriti", zaključio je Marko Pantelić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport