Fudbal

Stanojević pred "večiti derbi": Rikarda boli, ali može da igra

Komentari

Autor: Euronews

18/09/2021

-

14:31

Stanojević pred "večiti derbi": Rikarda boli, ali može da igra
Aleksandar Stanojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Novi, 165. "večiti derbi" zakazan je za nedelju (18 časova, TV Arena sport 1). Partizan će protiv Crvene zvezde pokušati da održi niz pobeda, koji traje od početka sezone Superlige Srbije.


Nema sumnje da je pred izabranicima trenera Aleksandra Stanojevića najteži ispit, jer će s druge strane terena biti četvorostruki uzastopni prvak Srbije i jedini konkurent crno-belima za pehar prvaka.

Obe ekipe derbi dočekuju osokoljene evropskim pobedama. Zvezda je svoju izvojevala na stadionu "Rajko Mitić" protiv Brage (2:1), dok je Partizan trijumfalno završio gostovanje na Kipru protiv Anortozisa.

"Znamo svi šta znači derbi, a navijačima posebno. Drago mi je što derbi dočekujemo u situaciji gde protivnik ne može pobedom da se odlepi i reši prvenstvo", počeo je svoje izlaganje na konferenciji za medije trener Partizana Aleksandar Stanojević.

 

MN Press

 

 


Rikardo Gomeš je pod upitnikom, a strateg "parnog valjka" iznosi pozitivne informacije?

"Sinoć u 19 časova je uradio magnetnu rezonancu. Ima malo oštećenje, nije rizik da igra utakmicu. Pitanje je koliko će boleti i da li će moći da izdrži. Danilo Pantić sigurno nije u konkurenciji, zbog toga mi je jako žao. Ostali su spremni, videćemo danas", dodao je Stanojević.

Obe ekipe pokazale su da poseduju i kvalitet za Evropu, što bi moglo da utiče da derbi bude jedan od najboljih poslednjih godina.
 
"Dobro smo se pokazali i mi i oni. Možda je to prilika da odigramo utakmicu bez opterećenja. Sve je to veliki podsticaja da odigramo dobro i da navijači uživaju. Pratimo Zvezdu i način igre. Odigrali su fenomenalnu utakmicu protiv Brage, veliki respekt za Zvezdu. Malo su promenili stil, raspored igrača, gde je Katai iza dva igrača, igraju romb, opasni su u tranziciji. Direktni su… Da li će igrati Lazetić, Eraković to ne znamo. Ako Zvezda bude igrala romb, to nama otvara druge mogućnosti. Još jednom, veliki respekt za Dekija i sve što su uradili u Evropi".

Od povratka u Partizan Stanojević nema pobedu nad Zvezdom.

"Negde nismo imali sreće, negde se zasluženo nešto dogodilo. Igramo na našem stadionu, ovde je u Humskoj posebna energija. Igramo na pobedu i nadamo se njoj. Svaki derbi nosi nešto novo, drugačije i nikada ne znate u kom će pravcu utakmica. Prošlo je godinu dana, upoznali smo se, imamo naš stil igre. Važno je da navijači osete našu energiju i da držimo korak sa Zvezdom, koliko god to budemo mogli i da ostanemo konkurentno do kraja za titulu", bio je jasan stav trenera Partizana.

Želim da dam gol Zvezdi

 

profimedia

 

 

Stanojević zna postavu za nedelju, samo je Marković siguran.

"Znam sastav koji će igrati. Imam ideju, samo da vidimo sa Rikardom. Zadovoljan sam kako je Menig ušao u Kragujevcu i kako je odigrao na Kipru. Neću otkrivati da li će biti u 11. Potrebno je da se opusti u uživa, nije uvek bitna taktika. Sumu nisam video, pročitao sam da je spreman. On mesec dana nije trenirao, ali lično me ništa ne zanima. Stavljao sam ga već u postavu. Radim sve što je u interesu Partizana. Sve ovo ne znači da ništa. Suma nije došao na pripreme, pa sam ga stavio u ekipu. Da li znate trenera koji je to uradio. Ako vidim da će nam pomoći, naravno da ću ga staviti u ekipu", zapitao se Stanojević.

Kapitensku traku nosiće Lazar Marković.

"Spremni dočekujemo derbi, to je najveća utakmica u srpskom fudbalu. Očekujemo pobedu. Meni je čast i velika odgovornost što sam kapiten. Neću ništa specijalno da kažem. Tu Lola Smiljanić drži glavnu reč. Svi znamo šta treba da radimo.

Na direktno pitanje da li je spreman da nadmudri Milana Rodića, Marković jasno odgovara: "Jesam. U dobroj sam formi… Rodić je super igrač, momak, ali sam spreman za duel s njim. Ako budem igrao (Smeh)…"

"Igraćeš sigurno, samo ne znam baš da li na toj poziciji", ubacio se Stanojević.

Marković bi voleo da bude strelac u nedelju.

"Gol može da da ko god, ali bih voleo da strelac budem ja", završio je Lazar Marković.

"Večiti derbi" igra se u nedelju od 18 časova (TV Arena sport 1).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport