Fudbal

Dragan Stojković blistao posle trijumfa: Verovali smo i zasluženo smo na Mundijalu

Komentari

Autor: Euronews

14/11/2021

-

23:24

Dragan Stojković blistao posle trijumfa: Verovali smo i zasluženo smo na Mundijalu
Dragan Stojković blistao posle trijumfa: Verovali smo i zasluženo smo na Mundijalu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Srbije Dragan Stojković nije krio zadovoljstvo posle istorijske pobede. Istakao je da je ceo tim sve vreme verovao u pobedu, koja je potpuno zaslužena:

''Mislim da smo potpuno zaslužili da pobedimo. Mislim da su momci odigrali zaista takmičarsku utakmicu sa dubokim uverenjem da možemo da dobijemo. Portugalci su za mene prvaci Evrope, sa svim tim igračima i uopšte nije mala stvar pobediti ih. Ovo je uspeh za srpski fudbal i mislim da svi zaslužuju čestitke. Od početka smo znali da će utakmica u Lisabonu biti finale, znali smo da nas to vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, taktička zrelost, poštovanje principa koje smo tražili, donelo je to da Srbija treba da bude ponosna. I da je ostalo nerešeno ne bi bilo drugačije, momci zaslužuju sve čestitke'', rekao je Stojković.

Najbolji strelac Srbije, Aleksandar Mitrović, nije bio u startnoj postavi:

''Ne znam šta da kažem povodom toga. Moj posao je da osmislim i prenesem igračima, da ih ubedim. Sve je to rezultiralo ovako, sa te taktičke strane, stručni štab je odradio svoj posao i objasnio igračima šta treba raditi. Mi smo verovali u to, niko od protivnika nema krila da leti. To je 10 na 10 na terenu i to je to. Pokazali smo srce volju i motivaciju i vratilo nam se. Ovo je zaista velika stvar. Juče su me pitali 84. i ja sam rekao da tradicije postoje da bi se rušile. Mislim da nemamo limit, posle ovoga ćemo analizirati sve. Prethodni period smo odradili perfektno i utakmica je pokazala ko je bolji, a to smo mi. Imamo potencijal za mnogo veće stvari', zaključio je selektor Srbije.

Komentari (0)

Sport