Fudbal

Bez pobednika u Lisabonu, Tadić strelac prvog gola za Ajaks

Komentari

Autor: Euronews

23/02/2022

-

23:00

Bez pobednika u Lisabonu, Tadić strelac prvog gola za Ajaks
Dušan Tadić proslavlja gol protiv Benfike - Copyright Tanjug/ AP Photo/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Spektakularan meč viđen je ove večeri na stadionu ''Luž'': Ajaks je dva puta imao prednost protiv Benfike ali je na kraju meč okončan nerešenim rezultatom pa će odluka o učesniku četvrtfinala Lige šampiona biti doneta na Johan Krojf Areni - 2:2 (1:2).

U 18. minutu Ajaks je došao do vođstva: igrači Benfike izgubili su loptu na desnoj strani, Mazraui je centrirao a lopta došla do Tadića koji je preciznim udarcem savladao Vlahodimosa.

Već posle tri minuta napadač Kopljanika se iskupio za autogol: Timber je centrirao, Vertongen nespretno reagovao pa se lopta odbila od Vlahodimosa pravo na nogu Aleu koji vraća prednost svom timu.

Igrao se 42. minut kada je Entoni po desnoj steani sjajno uposlio Alvareza koji iskosa pogađa stativu, lopta se odbila do Alea koji je nije lepo zahvatio i napadač Ajaksa je tako ppropustio priliku da u finišu prvog dela donese veliku prednost svom timu.

U 55. minutu Everton je bio u prilici da izjednači ali se isprečio Timber pa je lopta završila van terena. Darvin Nunjez je oprobao šut u 61. minutu ali je lopta završila tik uz stativu Pasverovog gola.

Benfika je došla do izjednačenja u 72. minutu golom Jaremčuka koji je silovito šutirao, Pasver odbranio a Ukrajinac naleteo na odbijenu loptu i tako došao do pogotka samo 10 minuta po ulasku u igru umesto Evertona.

Revanš meč na programu je 15. marta na Johan Krojf Areni u Amsterdamu.

Benfika: Vlahodimos - Grimaldo, Vertongen, Otamendi, Žilberto (od 90' Diogo Gonsalveš) - Everton (od 62' Jaremčuk), Tarabt (od 85' Bernardo), Vajgl, Rafa Silva - Gonsalo Ramos, Nunjez (od 90' Lazaro).

Ajaks: Pasver - Blind (od 73' Taljafiko), Martinez, Timber, Mazraui (od 90' + 2 Renš) - Gravenberh (od 73' Klasen), Berhojs, Alvarez - Tadić, Ale, Entoni.

Komentari (0)

Sport