Fudbal

Belgija se iskupila za težak poraz ubedljivom pobedom nad Poljskom

Komentari

Autor: Euronews

08/06/2022

-

22:42

Belgija se iskupila za težak poraz ubedljivom pobedom nad Poljskom
Belgija - Copyright Tanjug/(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Belgije iskupili su se za ubedljiv poraz u prvom kolu Lige nacija protiv Holandije (1:4). Na popravnom protiv Poljske zabeležili su pobedu nakon preokreta rezultatom 6:1.

Gosti su u 28. minutu poveli, a prve bodove Belgijancima u grupi A4 osigurali su Aleks Vicel, Kevin De Brujne i posebno Leandro Trosar sa dva atraktivna pogotka. Do kraja, sudbinu rivala zapečatili su Dendonker i Openda.

Poljaci su izveli fantastičnu akciju, Zjelinski je bio u prodoru, dodao je loptu Šimanskom koji je iz prve proigrao Levandovskog, a jedan od najubojitijih napadača na svetu efektno zatresao mrežu - 0:1.

U finišu poluvremena Kevin De Brujne je prošao po levoj strani, njegov udarac odbranio je Dragovski, ali je u nastavku akcije Vicel neodbranjivo šutirao sa 16 metara i doneo izjednačenje.

Potpuni preokret usledio je u nastavku, 60. minutu, domaćin je oduzeo loptu Poljskoj na sredini terena, Eden Azar je u kontri proigrao De Brujnea koji je utrčao u kazneni prostor sa levog boka i pogodio suprotan ugao za 2:1.

Još jednom su Belgijanci kaznili grešku protivnika na centru, solo akciju po desnoj strani izveo je Leandro Trosar, zalomio čuvara i potom povisio na 3:1. isti igrač je izveo još jednu majstioriju malo kasnije, na 15 metara od gola iskosa sa leve strane, precizno suprotan ugao za 4:1, da bi Dendonker šutem sa 25 metara začinio trijumf domaćina, a Openda stavio tačku za konačnih 6:1  
 
U istoj grupi Holandija je upisala i drugi trijumf na gostovanju, a tri boda protiv Velsa doneo je Vehorst u četvrtom minutu nadoknade. Dva minuta ranije Velšani su izjednačilina 1:1.

U 50. minutu Ten Kupmajner je nakon dodavanja Shoutena, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio donji desni ugao golmana Denija Vorda.    

Liga nacija, rezultati drugog kola

Grupa A4

Belgija - Poljska 2:1
/Vicel 43, De Brujne 60, Trosar 73,80,Dendonker 83, Openda 90+3 - Levandovski 28/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa B1

Irska - Ukrajina 0:1
/Cigankov 37/

Škotska - Jermenija 2:0
/Ralston 28, Makena 40/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport