Fudbal

Mančester junajted plaća Ajaksu 95 miliona evra i dovodi Antonija

Komentari

Autor: Euronews

29/08/2022

-

11:50

Mančester junajted plaća Ajaksu 95 miliona evra i dovodi Antonija
Mančester junajted plaća Ajaksu 95 miliona evra i dovodi Antonija - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Ajaks je bio strpljiv, Antoni uporan, a Mančester junajted, sateran uza zid, pristao je da preplati krilnog napadača, pa će Brazilac stići na "Old Traford" za 95 miliona evra uz pet miliona na ime mogućih bonusa.

Mladi 22-godišnji krilni napadač je tako postao drugi najveći transfer Junajteda u istoriji iza Pola Pogbe koji je bio plaćen Juventusu oko 105 miliona evra.

Ajaks je ponovo skuplje prodao igrača nego što mu je realna cena na tržištu, međutim, u ovom posleu igrač vredi koliko neko za nejga plati.

Antoni Mateus Dos Santos (22) je 2020. godine stigao iz Sao Pula u Amsterdam (15,75 miliona evra transfer), na 82 meča postigao je 25 golova uz 22 asistencije, a u međuvremenu je postao i reprezentativac Brazila.

 

 

Posle Kazemira, za koga su platili više od 70 miliona evra, Antoni je drugi veliki transfer Mančestera u grčevitoj nameri da pojača tim. Trener Erik Ten Hag je dobio svog igrača koga je uzdigao u Amsterdamu i trebalo bi da mu donese probojnost po krilnoj poziciji, ali da bude i onaj tas na vagi u tranzicijama jer poseduje zavidnu brzinu, ali pre svega osećaj za prostor.

Igrač će potpisati ugovor do juna 2027. godine uz opciju produženja za još jednu sezonu. Očekuje se danas njegov dolazak u Englesku, lekarski pregledi i potpis ugovora.

Komentari (0)

Sport