Fudbal

Napoli slomio Ajaks i overio plasman u osminu finala Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2022

-

20:45

Napoli slomio Ajaks i overio plasman u osminu finala Lige šampiona
Raspadori - Copyright Tanjug/(Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Napoli je na stadionu "Dijego Armando Maradona" ponovo pokazao da je bolji tim od Ajaksa i pobedom od 4:2 (2:0) overio plasman u osminu finala Lige šampiona. Briž je remijem u Madridu protiv Atletiko Madrida 0:0 na korak od osmine finala Lige šampiona, znaće da li su već večeras prošli posle meča između Bajera i Portoa.

Na krilima spektakularne pobede na "Amsterdam Areni" od 6:1 prošle nedelje, Napolitanci su za 16 minuta stigli do ubedljive prednosti. Kao iz udžbenika, Irvin Lozano je odigrao dupli pas sa Zjelinskim i pored skamenjene odbrane holandskog tima glavom poslao loptu u mrežu posle samo tri i po minuta igre.

Oporavio se golgeter Napolija Osimen i posle mesec dana meč je počeo na klupi jer Raspadori igra u životnoj formi što je pokazao već u 16. minutu kada je povratnu loptu Kvaratskelije poslao u sam gornji ugao.

Ajaks je igrao bez Dušana Tadića, Berghujs je dva puta neuspešno pokušavao da matira Mereta.

Posle četiri minuta u nastavku, gosti su prepolovili prednost domaćina. Basi je odlično centrirao sa leve strane, a Klasen je nadskočio rivala i poslao loptu u mrežu. Pokušali su Holanđani da se potpuno vrate u meč, međutim, u 59. minutu Ndombele je šutirao, lopta je pogodila u ruku Timbera i sudija Cvajer je pokazao na belu tačku, a Kvartskelija je zakucao loptu u mrežu za 3:1.

Kad se činilo da će Načpoli postići četvrti gol, Huan Žezus je neoprezno napravio penal nad Brobijem, a Bergvijn je u 83. minutu pogodio sa 11 metara i vratio neizvesnost u meč. Napadač domaćina Osimen se obrukao samo minut kasnije jer je promašio prazan gol sa tri metra. Međutim, Blind je katastrofalno reagovao u svom šesnaestercu pri pokušaju da je vrati golmanu, Osimen mu je ukrao loptu i ubacio je mrežu za konačnih 4:2.

 

 

Atletiko Madrid nije uspeo da slomi otpor Briža 0:0, koji je posle ovog boda gotovo izvesno overio plasman u osminu finala Lige šampiona jer ima bolji međusobni skor od Madriđana, a ukoliko Bajer i Porto remiziraju teoretski će im trebati i bod. Ako neko od ova dva rivala pobedi, Briž je sigurno na jednom od prva dva mesta.

Propuštali su Madriđani velike šanse, a junak meča bio je iskusni golman gostiju Simon Minjole koji je imao nekoliko spektakularnih odbrana.

Atletiko je bio mnogo bolji rival od Briža u prvom delu, Golman Minjole je u tri navrata zaustavljao dobre pokušaje Antoana Grizmana i Anhela Koreje, ali su gosti iz Belgije bili bliži vođstvu.

Dogodila se jedna mnogo čudna situacija u šesnaestercu Atletika u 41. minutu. Krilo Briža Buhanan je ušao u šesnasterac zalomio je Nahuela Molinu i pao. Sudija Dani Makeli je pokazao na penal, ali je na poziv iz VAR sobe pregledao snimak i utvrdio da faula nije bilo. Igrač Briža je dobio žuti karton, pa je prvi deo završen bez golova.

U nastavku se vodila velika borba, bilo je mnogo faulova, pa je sudija Makeli isključio igrača Briža Sovu u 82. minutu. Napali su Španci iz sve snage, a Alvaro Morata je u 88. minutu promašio veliki zicer. Sa dva metra je pogodio golmana Minjolea u glavu. Ni Kunja u nadoknadi sa dva metra nije uspeo da pošalje loptu iza Minjolea, koji je bio prosto nesavladiv na stadionu "Vanda Metropolitano".

Liga šampiona 4. kolo - sreda

Grupa A

Napoli - Ajaks 4:2 (2:0)
/Lozano 4, Raspadori 16, Kvaratskelija 62 penal, Osimen 90 - Klasen 49, Bergvijn 83 penal/

Rendžers - Liverpul 21.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa B

Atletiko Madrid - Klub Briž 0:0

Leverkuzen - Porto 21.00 (TV Arena sport 4)

Standings provided by Sofascore


Grupa C

 

Barselona - Inter 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Viktorija - Bajern 21.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa D

Sporting - Marsej 21.00(TV Arena sport 3)

Totenhem - Ajntraht 21.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport