Fudbal

Zvezda iz penala do pobede nad Radničkim u Kragujevcu

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2022

-

15:58

Zvezda iz penala do pobede nad Radničkim u Kragujevcu
Radnički 1923 - Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u Mozzart Bet Superligi. Pobeđena je ekipa Radničkog 1923 u Kragujevcu rezultatom 1:0 (0:0), golom Aleksandra Kataija iz penala.

Mučila se Zvezda na gostovanju u Šumadiji. Jalovi su bili napadi crveno-belih, a onda je ni iz čega došla do prilike da postigne pogodak, ispostaviće se ključni za krajnji rezultat.

Aleksandar Pešić je oboren u kaznenom prostoru domaćina, a arbitar Lazar Lukić dosudio je penal, uprkos tome što su se igrači Radničkog dugo bunili, a na kraju ni pomirili sa tom odlukom.

Odgovornost je preuzeo Aleksandar Katai i uz dosta sreće realizovao penal, iako je golman Radničkog uspeo da odbrani njegov udarac, ali je lopta završila iza njegovih leđa.

Zvezda je dosta teško došla do 11. prvenstvene pobede, iako je imala nekoliko prilika da i ranije povede u Kragujevcu. Jednom su crveno-beli pogodili stativu, jednom prečku, a u prvom poluvremenu je i poništen gol zbog ofsajda.

Aktuelni šampion je sam na prvom mestu na tabeli sa 35 bodova, tri više od TSC-a od kog ima dve utakmice manje. Iza je i Vojvodina sa 29, pa Partizan sa 27, koji ima meč manje od Zvezde. Duel crno-belih sa Čukaričkim pratite od 18.30 na TV Arena 1 Premium.

RADNIČKI 1923: Raičević - Vlajković, Ivanović, Cvetinović, Pecelj - M. Vidović, Krajišnik - Čolović, Vidosavljević, Tomić - Evandro.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Eraković, Srnić - Mijailović, Kanga - Ben, Ivanić, Mitrović - Pešić.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport