Fudbal

Piksi danas govori o svemu: Lošem rezultatu u Kataru, atmosferi u ekipi, planovima za budućnost...

Komentari

Autor: Euronews

05/12/2022

-

09:48

Piksi danas govori o svemu: Lošem rezultatu u Kataru, atmosferi u ekipi, planovima za budućnost...
Piksi danas govori o svemu: Lošem rezultatu u Kataru, atmosferi u ekipi, planovima za budućnost... - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ekspedicija Fudbalskog saveza Srbije vratila se juče u Beograd iz Katara, gde je nacionalni tim već u grupnoj fazi završio učešće na Setskom prvenstvu, a za 14.00 časova (TV Arena 1 Premium) u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi zakazana je konferencija za medije selektora Dragana Stojkovića.

Očekuje se da iskusni stručnjak analizira urađeno na Mundijalu i pruži odgovore na brojna pitanja koja muče navijače u Srbiji, a pre svega zašto je nacionalni tim izgledao mnogo lošije nego tokom mečeva kvalifikacija i Lige nacija.

Srbija je na SPu Kataru osvojila samo jedan bod, budući da je pretrpela poraze od Brazila (0:2) i Švajcarske (2:3), dok je sa Kamerunom odigrala nerešeno (3:3).

Pitanje ostavke već odgovoreno

Iako je nakon poraza od Švajcarske u poslednjem kolu grupe G bilo mnogo onih koji su pomislili da bi Stojković nakon eliminacije sa SP mogao da podnese ostavku, on je još u Dohi nagovestio da se to neće desiti.

"Imam želju da ostanem selektor Srbije. Već u martu nas očekuje novo takmičenje, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na kojem nismo učestvovali 24 godine. Ambicije su nam velike i tu se ništa ne menja. Biću zadovoljniji da mi svi igrači budu zdravi", rekao je Stojković po okončanju susreta protiv Švajcarske.

MN Press

 

Ove njegove reči, kao i mnoge druge koje je izgovorio tokom trajanja smotre najboljih svetskih selekcija jasno ukazuju na to da srpski fudbaleri u Kataru isu bili u top formi i da je to razlog loših rezultata. Piksi je sve vreme boravka u Dohi imao problema sa povredama ključnih reprezentativaca, poput Aleksandra Mitrovića, Filipa Kostića i Dušana Vlahovića, što se i te kako osetilo na igru državnog tima.

Atmosfera u ekipi

Uoči susreta protiv Švajcarske mnogo se govorilo o lošoj atmosferi unutar ekipe, ali su to i igrači i selektor nedvosmisleno demantovali. Uz to, kritike su upućivane i na to kako reprezentativci tokom boravka u svojoj bazi u Dohinis bili izolovani od ostalih gostiju, d anisu imali mir i da je sve to uticalo na loš rezultat "orlova".

Tanjug/AP/Luca Bruno

 

"Meni je žao što vi niste sa nama u hotelu i na treninzima da vidite kakva je atmosfera u ekipi. Mi smo grupa koja se drži zajedno, tako funkcionišemo i tako ćemo uvek funkcionišemo dok sam ja tu", govorio je selektor.

Pozat kao neko ko se nikada nije libio da otvoreno priča o svemu, nema sumnje da će selektor i danas pred novinarima bez zadrške odgovarati na sva pitanja javnosti, što znači da nas očekuje vrlo zanimljiva konferencija za medije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport