Fudbal

FSS raskinuo saradnju sa Goranom Stevanovićem

Komentari

Autor: Euronews

11/04/2023

-

17:00

FSS raskinuo saradnju sa Goranom Stevanovićem
FSS raskinuo saradnju sa Goranom Stevanovićem - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Goran Stevanović nije više selektor mlade selekcije Srbije. Izvršni odbor FSS je na današnjem zasedanju izrazio "nezadovoljstvo učinkom mlade reprezentacije (U21) koja se priprema za start u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope". 

Tim povodom doneta je odluka o raskidu ugovora sa Goranom Stevanovićem, u narednom periodu biće izabran novi selektor U21. Izraženo je zadovoljstvo radom selektora selekcija U17, U18 i U19.

Članovi IO upoznati su sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje. U skladu sa odredbama odgovarajućih pravilnika o licenciranju klubova FSS za takmičenja u organizaciji UEFA, Mozzart bet Superligi i Mozzart bet Prvoj ligi, odnosno ispunjenja infrastrukturnih kriterijuma, izvršen je obilazak 44 stadiona u Srbiji.

Prvi put u postupku licenciranja učestvuju i klubovi srpskih liga (4 grupe), koji su podneli zahteve za dobijanje licence za takmičenje u Prvoj ligi za sezonu 2023/2024. Važno je apostrofirati da će naša zemlja zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Republike Srbije uskoro dobiti tri nova stadiona u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji zadovoljavaju stroge standarde UEFA.

Novi stadioni biće izgrađeni i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, uz podsećanje da ove godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta.

Komentari (0)

Sport