Fudbal

Radnički odoleo Zvezdi: Ivanić postigao evrogol, Zorić doneo bod Kragujevčanima

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2023

-

18:09

Radnički odoleo Zvezdi: Ivanić postigao evrogol, Zorić doneo bod Kragujevčanima
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Radnički i Crvena zvezda su remizirali 1:1 (0:0) na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu u okviru šestog kola Mozzart Bet Superlige Srbije. 

S obzirom na to da je titula davno osvojena, šef stručnog štaba Crvene zvezde, Miloš Milojević, je na teren izveo kombinovani sastav. U prvom poluvremenu aktuelni šampion nije stvorio veliki broj šansi, ali je u drugom uhvatio bolji ritam i bio opasniji.

Sa druge strane, Radnički je pokazao da je tim sa velikim potencijalom i kvalitetom. Čak je u određenim periodima bio bolji rival od protivnika. Međutim, verovatno da ništa od neizvesnosti ne bi bilo da Kragujevčani na golu nisu imali sjajnog Stojana Lekovića. Talentovani čuvar mreže je odbranio apsolutno sve što je mogao i činilo se da je nesavladiv, ali se sa tim ne bi složio i Mirko Ivanić.

Naime, Zvezdin ofanzivac je u igru ušao u 78. minutu, a već pet minuta nakon toga se upisao u strelce i to na kakav način! On je dobio pas od Iraklija Azarova na ivici šesnaesterca, a onda je pogledao i fenomenalnim udarcem savladao Lekovića i postigao spektakularan pogodak.

Činilo se da će crveno-beli na kraju odneti sva tri boda, ali se Luka Zorić postarao da tako ne bude. Svega dva i po minutu nakon primljenog gola, Radnički je došao do izjednačenja. Stefan Čolović je u 86. minutu poslao centaršut na drugu stativu, odakle je Evandro vratio loptu u srce šesnaesterca, a Zorić zatresao mrežu i postavio konačan rezultat - 1:1.

Podsetimo, u poslednjem kolu Radnički je gostovati Čukaričkom, dok će Crvena zvezda dočekati Novi Pazar.

Komentari (0)

Sport