Košarka

Zvezda konačno pobedila: Nadoknadila "-14" i bila bolja od Bajerna u krcatoj Areni

Komentari

Autor: Euronews

02/11/2023

-

20:29

Zvezda konačno pobedila: Nadoknadila "-14" i bila bolja od Bajerna u krcatoj Areni
KK Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu u Evroligi, budući da su na svom terenu u okviru 6. kola elitnog evropskog takmičenja savladali minhenski Bajern - 74: 68 (12:19, 21.16, 20:24, 21:9).

Nije novi šef stručnog štaba crveno-belih Janis Sferopulos ni na ovoj utakmici mogao da računa na kapitena Branka Lazića, kao ni iskusnog Nemanju Neovića, a njihov doprinos bi u ovako tvrdoj i neizvesnoj utakmici bio neprocenjiv.

Prepune tribine "Štark arene" davale su vetar u leđa igračima Zvezde čak i kada su igrači srpskog šampiona bili na "minus 14", a onda se došlo u situaciju da su u poslednju deonicu ušli sa zaostatkom od šest poena (53:59), da bi nakon nepunih 60 sekundi igre u poslednjoj četvrtini rezultat bio izjednačen.

Na krilima te podrške crveno-beli su došli do prednosti od 65:60 na 4:46 do kraja, a gosti iz Bavarske u tim trenucima nisu mogli da pogode gotovo ništa.

Bio je prinuđen trener nemačkog tima, Pablo Laso da zatraži tajm-aut iz kojeg su se njegovi igrači približili na 65:64, da bi Miloš Teodosić najpre pogodio trojku za novih "plus četiri", ali zatim i izgubio loptu kojom je dozvolio rivali da uhvati priključak.

Navijači u najvećoj srpskoj dvorani nisu u tim trenucima mogli da vide vrhunsku košarku, već se sve svodilo mahom na individualne akcije sa mnogo grešaka, ishitrenih šuteva i promašaja.

U takvoj igri se ušlo u neizvesnu završnuci i na tačno minut do kraja rezulta je bio 69:68 nakon samo jednog pogođenog slobodnog bacanja Miloša Teodosića.

Usledila je odlična odbrana crveno-belih na koju Nemci nisu imali rešenje, a onda je u narednom napadu Jago dos Santos pogodio trojku sa osam metara i doneo crveno-bela trijumf.

Komentari (0)

Sport