Košarka

Željko Obradović: Imam zamerke na poslednjih pet minuta igre

Komentari

Autor: Euronews

06/11/2021

-

22:05

Željko Obradović: Imam zamerke na poslednjih pet minuta igre
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mnogo tenzije se stvorilo pred utakmicu 7. kola AdmiralBet ABA lige između Partizana i FMP Železnika, koja je ponela epitet derbija. Košarkaši crno-belih su pobedili  sa 74:69, i dalje imaju maksimalan učinak, dok je trijumfalni niz FMP-a od pet pobeda za redom prekinut.   

Trener Partizana Željko Obradović je posle pobede njegovog tima bio zadovoljan, ali je imao i zamerke. 

"Mislim da smo i večeras otvorili utakmicu na dobar način, bili smo agresivni i izgledalo je prilično dobro do možda nekih poslednjih pet minuta. Igrači treba da shvate da je pri pozitivnom rezultatu i kada protivnički tim pokušava udvajanje na celom terenu, da je to situacija u kojoj treba da se bude maksimalno agresivan i da se igra za koš odmah. Nismo to radili, zaustavljali smo se i ulazili smo u probleme da šutnemo na kraju napada i stoga ovaj loš procenat za tri", rekao je Obradović.

U narednih sedam dana Partizan gostuje Andori, a potom sledi meč sa Zvezdom. Trener crno-belih bio je upitan da prokomentariše skandiranje navijača Partizana sa tribina na koje je on lično reagovao i koje je stalo posle Obradovićeve reakcije. 

"Vratio sam se ovde posle mnogo vremena da radim i rekao sam na predstavljanju u Partizanu šta će biti način na koji ću želeti da se ponašam i da utičem na igrače, ljude koji rade u Partizanu i na navijače. Da li ja to mogu ili ne, to je drugo pitanje, uvek sam pokušavao da se ponašam korektan", istakao je Obradović. 

Bilo je reči i o izjavi Dalasa Mura pred meč sa FMP-om, koja je podigla mnogo prašine. 

"Jutros sam reagovao na treningu i rekao Muru da ta njegova izjava ima neku težinu, da je ljudima iz Železnika smetalo i da dođe da se uoči utakmice izvinimo ljudima iz Železnika. Međutim, on je već u toku dana dao izjavu i izvinio se. Pred utakmicu sam otišao do ljudi iz Železnika i pitao sam ih, rekli su da je sve u redu i da nema nikakvih problema. Onda sam im predložio i da obe ekipe zajedno izađu na teren, da se svi zajedno pojavimo i da izađem ja sa tobom, sa mladim kolegom koji je izvanredan momak i izvanredno radi i kome čestitam. Rekli su mi da sve je u redu. Tako da mislim da je i što se tiče toga bila fer i korektna utakmica. Što se tiče ostalih stvari, na koje ja nemam odgovor, nadam se da ste videli moju reakciju", zaključio je Obradović.

 

"

 

Komentari (0)

Sport