Košarka

Embid o velikom rivalu: Jokić je neverovatan košarkaš i čudovište na terenu

Komentari

Autor: Euronews

08/03/2022

-

19:03

Embid o velikom rivalu: Jokić je neverovatan košarkaš i čudovište na terenu
Embid i Jokić - Copyright AP Photo/David Zalubowski, File

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid, bio je oduševljen igrom Nikole Jokića protiv Nju Orleansa.

Protivkandidat srpskog centra u izboru za MVP nagradu, pohvalio je najboljeg igrača Denvera, koji je na meču protiv Pelikansa došao 17. tripl-dabla u sezoni, postigavši 46 poena, uz 12 skokova i 11 asistencija.

"Video sam šta je sve u stanju da uradi prethodne večeri, gledao sam utakmicu, kao što posmatram svaki meč. On je čudovište zbog onoga što je uradio na terenu. Neverovatan je igrač. Kao centar, drago mi je što visoki košarkaši dominiraju ligom. Tu su Janis, Jokić, Durent, iako nije centar, opet spada u grupu visokih igrača... Isto tako drago mi je što internacionalci imaju svoje mesto u ovoj ligi. To je velika stvar za nas", zaključio je Embid.

Jokić je na utakmici sa Nju Orleansom, postao prvi košarkaš od Vilta Čemberlejna koji je zabeležio tripl-dabl sa preko 45 poena uz 70 odsto šuta iz igre. Na je na putu da odbrani MVP trofej osvojen prošle godine i ukoliko želi da ponovi uspeh, Nagetsi moraju da imaju visok plasman na kraju regularnog dela sezone.

Najveća konkurencija će mu po svemu sudeći biti i dalje Embid, koji iako trenutno ne vodi u trci za MVP titulu, ima bolji učinak sa Filadelfijom nego Denver. Tim iz Kolorada je na šestom mestu Zapada, dok su Siksersi na drugoj poziciji Istoka.

Komentari (0)

Sport