Košarka

Džejms Harden o Embidu: Čitavu sezonu odigrao na visokom nivou, on je MVP lige

Komentari

Autor: Euronews

21/04/2022

-

16:10

Džejms Harden o Embidu: Čitavu sezonu odigrao na visokom nivou, on je MVP lige
Embid i Harden - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Filadelfija je trojkom Džoela Embida u poslednjoj sekundi, nakon produžetaka, pobedila Toronto u gostima i povela 3:0 u plej-of seriji.

Nakon susreta pred američke novinare izašao je njegov saigrač Džejms Harden, koji podelio utiske sa meča, a prokomentarisao je poslednji trenutak utakmice.

"Trener je nacrtao poslednju akciju, Heris je napravio fenomenalan blok, a Embid je to iskoristio i bio siguran sa distance. Eto vam ga MVP lige... Čitavu sezonu je odigrao na zaista visokom nivou, a večeras nije bilo ništa drugačije. Donosio je prave odluke, imao nekoliko zapaženih pasova tokom utakmice i kada je trebalo da zasija, stavio je svoj `pečat` na kraju", počeo je Harden.

Reptorsi su veći deo utakmice proveli u vođstvu, da bi se gostujuća ekipa vratila u finišu regularnog toka i upravo poenima popularne "brade" izborila produžetak - 95:95.

"Možda nismo igrali našu najlepšu košarku, ali smo uspeli da podignemo nivo odbrane u finišu i da pobedimo na kraju. Očekivali smo žestog odgovor Reptorsa, vodili su 17 poena, a naša igra u trećoj četvrtini je promenila tok utakmice. Dali smo sebi šansu da zabeležimo važan trijumf i to je sve čemu možete da se nadate u plej-ofu, naročito na gostovanjima", zaključio je Harden.

Naredni duel ovih ekipa na programu je 23. aprila u 20:00 časova.

Komentari (0)

Sport