Košarka

Embid posle poraza od Toronta: Harden morao da preuzme inicijativu

Komentari

Autor: Euronews

26/04/2022

-

14:16 >> 14:40

Embid posle poraza od Toronta: Harden morao da preuzme inicijativu
Džoel Embid - Copyright AP Photo/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid (28) istakao je da je njegov saigrač Džejms Harden morao da bude agresivniji u napadu protiv Toronta.

Siksersi su sinoć pred svojim navijačima izgubili od Reptorsa 103:88 i tako smanjili prednost u plej-of seriji na 3:2.

Harden je za 39 minuta na parketu postigao 15 poena uz 4/11 šut iz igre. 

"On mora da bude svoj i da bude agresivniji. Nije na meni to da mu govorim, već na treneru. Harden treba da preuzme inicijativu, naročito ako se igra agresivnija odbrana na meni, ali opet ponavljam, ne trebam to ja da mu kažem", rekao je Embid i dodao:

"Čitava ekipa treba da bude bolja u ofanzivi. Promašili smo dosta otvorenih šuteva i smatram da smo mogli da iskoristimo igrača više kada su me udvajali u reketu. Ako Toronto zadrži ovu taktiku, moramo da nađemo način da to iskoristimo u nastavku serije".

Embid takođe nije bio na nivou. Postigao je samo 20 poena (7/15 iz igre, 6/6 penali), a nakon utakmice se osvrnuo i na svoj učinak.

"Bio sam očajan u odbrani danas. Naročito u toj trećoj deonici, ne želim da tražim izgovore, jednostavno sam bio loš, igrao sam bez energije i noge me uopšte nisu slušale. Moram da budem bolji. U prvom poluvremenu sam bio na nivou, što ne mogu da kažem za drugi deo igre. Sve su pogađali, igrali su agresivnije, počelu su da me udvajaju, vidi se da su hteli da mi uzmu loptu iz ruke", istakao je centar Siksersa.

Uprkos iznenađujućeg poraza kod kuće, Filadelfija ne treba da menja taktiku za ostale mečeve.

"Isti nam je recept za ostale utakmice. Ne gubi loptu, bori se za nju pod protivničkim košem, u odbrani moramo da budemo čvršći i povezaniji. Gledajte, sve je dobro. Postoji razlog zašto smo dobili prve tri utakmice serije. Nismo bili adekvatni u napadu i zbog toga smo izgubili. Bićemo bolji", zaključio je Embid.

Šesti okršaj ovih ekipa na programu je 29 aprila u 01 čas iza ponoći.

Komentari (0)

Sport