Košarka

Džoel Embid nije razočaran već je čestitao Jokiću: Zaslužio je MVP nagradu

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

09:38

Džoel Embid nije razočaran već je čestitao Jokiću: Zaslužio je MVP nagradu
Embid - Copyright Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

veličina teksta

Aa Aa

Nije bilo lako Džoelu Embidu, centru Filadelfije da posle ubedljivog poraza od Majamija (120:85) govori i o MVP nagradi sezone koja će pripasti, to već svi znaju, srpskom asu Nikoli Jokiću.

Iako je uz Janisa Adetokunba bio glavni protivkandidat centru Denvera, stameni Kamerunac koji će nastupati za Francusku nije bio razočaran što njega nisu izabrali prvi put za najboljeg igrača prvog dela sezone.

"Ne, nisam razočaran, znao sam to već dve nedelje pre kraja sezone posle tih utakmica sa Denverom i Milvokijem i kada je ESPN uradio neku svoju anketu. Jednostavno, znao dam da ja neću dobiti MVP nagradu i ove godine. Moram da čestitam Jokiču, on je zaslužio nagradu. Imao je neverovatnu, fenomenalnu sezonu. I kod ovakavih nagrada ne možete reći "u pravu su ili nisu". Bilo je mnogo kandidata, Janis i Buker, su predvodili najboilje timove lige...Svake godine je ista priča, šta god se odluči, to je to", rekao je Embid.

 

 

Iako je sezonu završio sa prosekom od 30,6 poena, 11,7 skokova i 4,2 asistencije, centar Filadelfije smatra da on nije mogao da utiče na izbor MVP.

"Nisam ljut, stvarno. Dve godine unazad sam sebe stavio u poziciju da sam kandidat za MVP. Međutim, to se nije dogodilo. To vam je slično kad vas jedan poen deli do pobede. Desilo se šta se desilo. I trudiću se i dalje da budem na ovom niovu, da težim široj slici nego što je neka nagrada, a to je da sa Filom osvojim šampionski prsten", zaključio je ovu temu Embid.

Komentari (0)

Sport