Košarka

Čarls Barkli: Embid je moj MVP, mada ne bih imao ništa protiv i da Jokić odbrani trofej

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

23:03

Čarls Barkli: Embid je moj MVP, mada ne bih imao ništa protiv i da Jokić odbrani trofej
Čarls Barkli: Embid je moj MVP, mada ne bih imao ništa protiv i da Jokić odbrani trofej - Copyright Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn)

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji NBA košarkaš, a sada analitičar na televiziji TNT, Čarls Barkli prokomentarisao je drugu MVP titulu Nikole Jokića.

Iako najbolji igrač Denvera još uvek nije zvanično odbranio ovo laskavo priznanje, Barkli se u razgovoru sa novinarima "Altitud sportsa" osvrnuo na učinak srpskog centra, a takođe je istakao ko je po njemu trebao da osvoji trofej "Moris Podolf" ove sezone.

"Nemam glas, da ga imam, dao bi ga Embidu. Njemu bi dao blagu prednost u odnosu na Jokića, međutim nemam problema sa tim da Nikola ponovo bude MVP. Iako ga ne poznajem dovoljno dobro, deluje mi kao sjajan i lepo vaspitan klinac. Mislim da je fenomenalan košarkaš i ovim putem bih želeo da mu čestitam", rekao je legendarni igrač iz Alabame.

Barkli je zatim prokomentarisao izjavu Džoela Embida od pre mesec dana, kada je nakon saznanja da će Jokić verovatno ponovo biti najkorisniji igrač lige, istakao "ne znam šta sve moram da uradim da bih postao MVP".

"Embid ima običaj da se često žali... Dozvolio je Janisu da ga ispraši na nacionalnoj televiziji i da mu izblokira šut za pobedu, da bi ga kasnije Bruklin otresao (129:100) pred svojim navijačima... Ako hoće da postavi primer, bolji bi mu bilo da to uradi na televiziji da svi vide, umesto što radi ovo".

MVP lige iz 1993. godine zna koje su slabosti u igri Denvera, Dalasa i Milvokija.

"Previše se oslanjanju na jednog igrača. U Nagetsima je to Jokić, ovamo su Dončić i Janis... Smatram da je to loša taktika, glavni igrači su pod neverovatnim pritiskom i bez prava na grešku. Ako pogledate dokumentarac o Majklu Džordanu, videćete da su Bulsu postali tek konkurentni kada su počeli da igraju više tu timsku košarku, rekao je Barkli i dodao:

"Što se tiče Denvera, mislim da Džamal Marej zaslužuje veću ulogu, mada, s obzirom da je povređen ove sezone, možda je lopta trebala više da ide na Montea Morisa ili Vila Bartona...Kao vođa ekipe moraš da učiniš svoje saigrače boljim. Pogledajte Bransona iz Dalasa, nije on postao dobar prošle nedelje, nego kada je Dončić bio van terena. Zato ne volim takav stil košarke, iako neizmerno cenim rad trenera Nagetsa Majka Melouna", zaključio je Amerikanac.

Komentari (0)

Sport