Košarka

Bez Nedovića u kvalifikacijama: Košarkaš potvrdio da neće igrati iz zdravstvenih razloga

Komentari

Autor: Euronews

21/06/2021

-

22:03

Bez Nedovića u kvalifikacijama: Košarkaš potvrdio da neće igrati iz zdravstvenih razloga
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Panatanaikosa, Nemanja Nedović, izjavio je u studiju Arene Sport da zbog povrede neće nastupati na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Bivši igrač Crvene zvezde rekao je sigurno neće biti na raspolaganju za kvalifikacije,a da za same Igre još uvek ne može da potvrdi da li će igrati ili ne:

"Bio sam u stalnom kontaktu sa Igorom i doktorima. Objasnio sam im situaciju iz aprila i maja, tada nisam trenirao. Nisam mogao ništa da radim. Sada je bolja situacija, ali opet moram da mirujem, ne smem da treniram. I kada se oporavim skroz, biće mi potrebno da da se malo po malo vratim u sport. Zglob ću da sredim, ali ovo je druga stvar. Dogovorili smo se da preskočim kvalifikacioni turnir zbog zdravlja, pa ćemo videti da li ću biti spreman za Olimpijske igre. Videćemo posle 4. jula šta ćemo, da li ću biti potreban. Igor zna moje kvalitete”, rekao je Nedović, pa se nadovezao:

"I danas osećam posledice, posle aprila. A imam 29 godina, pazim šta jedem i pijem, sportista sam. I znam mnogo slučajeva gde se osećaju te posledice. Sve to utiče na brojne sportiste koji razmišljaju da li da se posvete reprezentativnim obavezama", objasnio je Nedović.

Nemanja se potom osvrnuo i na proteklu sezonu u Panatanaikosu: 

"Pokušao sam da izvučem najviše što mogu, posle teških sezona zbog povreda. Želeo sam da budem glavni igrač, da se osećam bitno. Zavoleli su me. Pre nego što sam potpisao tamo govorili su mi da tamo vlada porodična atmosfera i mogao sam u to da se uverim. Bila je povredica, ali uspešna je sezona. Odužila se i ta povredica. Pa je onda došla korona koja je svima komplikovala život zbog putovanja, zbog sastava zbog važnih utakmica. Nas je pogodila u februaru, pokosila je celu ekipu, nismo trenirali tri sedmice", rekao je košarkaš.

Komentari (0)

Sport