Košarka

Papapetru otkrio: Partizan mi zabranio da igram za Grčku

Komentari

Autor: Euronews

11/11/2022

-

12:57

Papapetru otkrio: Partizan mi zabranio da igram za Grčku
Papapetru otkrio: Partizan mi zabranio da igram za Grčku - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Partizana Joanis Papapetru istakao je da nije dobio dozvolu kluba da pomogne nacionalnom timu Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izabranici Dimitrisa Itudisa igraju danas sa Letonijom, dok će u ponedeljak odmeriti snage sa Belgijom, a na tim utakmicama neće imati podršku krilnog centra crno-belih, koji je godinama unazad jedan od glavnih šrafova u odbrani reprezentacije.

Posle meča protiv Olimpijakosa u Pireju (87:58), Papapetru je takođe dodao da je Partizan dao dozvolu samo srpskim internacionalcima u ovom kvalifikacionom prozoru za Mundobasket.

“Nažalost, neću biti u reprezentaciji. Odluka kluba je da ne idemo na reprezentativna takmičenja, osim srpskih igrača. To je nešto o čemu ne možemo da zauzmemo stav. Teško je, voleo bih da su stvari drugačije. Nadam se da će reprezentacija dobro proći i da ćemo se zvanično plasirati na prvenstvo sveta“, rekao je Papapetru.

Posle šest kola, Grčka je trenutno druga u Grupi I sa četiri pobede. Prva je Letonija sa trijumfom više, pa zatim slede Belgija i Srbija sa učinkom 3-3, Turska je peta sa dve pobede, dok je Velika Britanija na začelju tabele sa jednom pobedom i pet poraza.

Komentari (0)

Sport