Košarka

Povreda Stefana Jovića ozbiljnija, propušta Olimpijske igre

Komentari

Autor: Euronews

01/07/2021

-

08:45

Povreda Stefana Jovića ozbiljnija, propušta Olimpijske igre
Povreda Stefana Jovića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Stefan Jović teže se povredio na meču protiv Filipina i neće biti u mogućnosti da pomogne Srbije u daljoj borbi za olimpijsku vizu, ali ni da nastupi na Olimpijskom turniru ukoliko "orlovi" osvoje kvalifikacioni turnir u Beogradu.


Iskusni plejmejker doživeo je težu povredu u drugom poluvremenu meču protiv azijske selekcije i ona zahteva dužu pauzu.

Ono čega smo se pribojavili se i dogodilo.

Bilo je odmah jasno da je reč o ozbiljnijoj povredi Jovića, jer srpski reprezentativac nije mogao uopšte da se osloni na nogu dok je napuštao parket u dvorani "Aleksandar Nikolić, a i gestiklulacije, kao i bolne grimase igrače govorile su da je u pitanju nešto ozbiljnije.

 

MN Press

 

 


U pitanju je povreda lista i ona zahteva od pet do sedam nedelja van ozbiljnog trenažnog procesa. S obzirom na to da Olimpijske igre počinju 23. jula, male su šanse da se Jović nađe na spisku Aleksandra Kokoškova ukoliko Srbija izbori nastup u Tokiju.

Na utakmici protiv Filipina zbog manjih povreda nisu nastupili Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić, dok Vasilije Micić nije ni ulazio u igru.

Srbija je pobedom u drugom kolu obezbedila nastup u polufinalu kvalifikacionog turnira u Beograd, a posle današnjeg meča između Italije i Portorika biće poznat i protivnik u borbi za finale.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport