Košarka

Partizan želi nastavak uspešne serije: Trinkijerijev Bajern stiže u "Arenu"

Komentari

Autor: Euronews

29/12/2022

-

09:51

Partizan želi nastavak uspešne serije: Trinkijerijev Bajern stiže u "Arenu"
Košarkaši Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji meč u 2022. godini košarkaši Partizana Mozzart Bet odigraće od 20.30 časova u "Štark Areni" kada u okviru 16. kola Evrolige dočekuju ekipu Bajerna.

Crno-beli u meč protiv tima svog nekadašnjeg trenera Andree Trinkijerija ulaze sa skorom od šest pobeda i devet poraza, dok rival ima jednu pobedu manje.

"Kada smo počeli da pripremamo utakmicu sa Bajernom, obratili smo pažnju na neke podatke i statistiku. Gledajući sve, upečatljivo je to da su oni drugi najbolji ofanzivni tim što se tiče skoka u napadu, a da posle Baskonije šutiraju najviše za tri poena, što je negde oko 29 ispaljenih lopti. Takođe su tim koji mnogo polaže na igru u tranziciji", rekao je uoči večerašnjeg susreta trener Partizana Željko Obradović i dodao:

"Kada nemaju igru u tranziciji, onda tačno znaju kada, zašto i gde treba da napadnu protivnika. Igramo protiv veoma ozbiljnog tima, čija je struktura jaka. Oni pokušavaju da menjaju odbranu, da igraju agresivno, ali sa izmenama. Najbitnije je da sprečimo njihove kontre, šut za tri poena i da probamo da svedemo skok u napadu na minimum".

 

Evroliga ‚16. kolo

Četvrtak

Baskonija - Real Madrid 16.00

Makabi - Efes 20.05

Olimpija Milano - Valensija 20.30

Partizan - Bajern 20.30

Monako - Žalgiris 21.00

Petak

Crvena zvezda - Barselona 19.00

ASVEL - Alba 20.00

Panatinaikos - Olimpijakos 20.00

Virtus - Fenerbahče 20.30

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport