Košarka

Kraj serije Partizana: Makabi sačuvao domaći teren

Komentari

Autor: Euronews

11/01/2023

-

22:08 >> 22:21

Kraj serije Partizana: Makabi sačuvao domaći teren
Kraj serije Partizana: Makabi sačuvao domaći teren - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana prekinuli su seriju od osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, posle poraza od Makabija. "Ponos Izraela" rutinski je nadigrao  crno-bele u svojoj dvorani 90:81 (24:13, 22:26, 18:14, 26:28) u sklopu 18. kola Evrolige i tako sačuvao niz nepobedivosti na svom terenu još od novembra prošle godine kada je izgubio od Barselone.

Partizan je na taj način zabeležio 10. poraz u elitnom takmičenju ove sezone, dok je ekipa iz Tel Aviva zabeležila isto toliko pobeda.

Utakmica nije mogla gore da počne po Partizan, koji je već nakon tri minuta bio u dvocifrenom zaostatku (12:0). Loša komunikacija u odbrani i pogrešna rešenja u napadu, bili su glavni problem crno-belih u uvodnoj četvrtini, da bi se slika na terenu koliko-toliko popravila u finišu deonice (22:13) ulaskom Pantera i Egzuma.

Makabi je sa druge strane blistao na terenu na krilima sjajne atmosfere domaćih navijača u Tel Avivu, kao i zahvaljujući odličnom tandemu visokih igrača Kolsona i Niba. Oni su dugo bili nerešiva enigma za Partizan u reketu, a budući da je zona 2-3 davala rezultata, kao i šut sa poludistance, Makabi se u prvom poluvremenu u potpunosti orijentisao da do poena dolazi igrom u niskom postu. 

Crno-beli su se sa druge strane mučili u napadu, Lesor je često bio odsečen ispod koša rivala, ali su na sreću Beograđana, Panter i Ledej bili raspoloženi, pa se na odmor otišlo sa podnošljivih -7 (46:39). Valja napomenuti da je to je bio povoljan rezultat za goste, ako uzmemo u obzir da razlika nije bila tako niska još od starta utakmice.

Iako je postojala nada da će izabranici Željka Obradovića možda preokrenuti utakmicu posle solidnog izdanja u finišu prvog poluvremena, to se nije dogodilo. Crno-beli su u nekoliko navrata stigli na 2-3 poseda od izjednačenja, međutim izostalo iznenađenje. Panter se "utišao" u drugom delu igre. Egzum i Avramović su se probudili u nastavku, ali u nedostatku većeg broja raspoloženih košarkaša, crno-beli jednostavno nisu mogli više.

Makabi je iskusno održao razliku sa početka meča, a "iks" faktor u finišu bio je Lorenco Braun. Naturalizovani Španac preuzeo je ulogu lidera kada je bilo potrebno i taman kada se činilo da će Beograđani možda uvesti meć u egal. plejmejker Makabija pogodio je nekoliko važnih poena na kraju utakmice i tako definitivno rešio pitanje pobednika.

On je ujedno bio najefikasniji u pobedničkom taboru sa 21 poenom, Kolson je dodao 19, dok su Martin i Nibo postigli po 13, odnosno 10 poena. Listu strelaca Partizana predvodio je Panter sa 22 poena, Egzum je pomogao sa 17, dok su još Ledej i Avramović bili dvocifreni sa po 15 poena.

Ove nedelje na programu je dupli kolo Evrolige, pa crno-beli neće imati puno vremena za odmor. Za dva dana dočekaće Baskoniju u Štark Areni, a taj duel počinje u 20:30 časova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Evroliga, 18. kolo

Utorak

Crvena zvezda - Real Madrid 59:79

Monako - Olimpijakos 64:60

Alba - Olimpija 83:63

Virtus - Žalgiris 77:87

Bajenr - Baksonija 92:79

Panatinaikos - Fenerbahče 88:94

Sreda

ASVEL - Barselona 75:82

Makabi - Partizan 90:81

Valensija - Efes u toku

Komentari (0)

Sport