Košarka

Srpski košarkaši bez Olimpijskih igara: Poraz od Italije za kraj nade

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/07/2021

-

22:25

Srpski košarkaši bez Olimpijskih igara: Poraz od Italije za kraj nade
Košarkaška reprezentacija Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Muška košarkaška reprezentacija Srbije neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, posle teškog poraza u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu od Italije.

Srpski košarkaši su izgubili od Italije rezultatom 102:95 (28:22, 29:23, 23:18, 22:32).

Razočarao je srpski tim pred brojnom publikom u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Italija je imala prednost tokom većeg dela utakmice, čak i 24 razlike, ali je Srbija pred sam kraj mogla i do čuda, koje nije uspela da ostvari.

Nadu navijačima pružili su srpski košarkaši krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kada su smajili zaostatak, ali nisu imali snage da ozbiljnije ugroze protivnika.

Minut i 26 sekundi pre kraja Andjušić je svojom šestom trojkom smanjio zaostatak na 10 poena, a potom je i izboren faul i novi napad.

Filip Petrušev je tada pogodio za minus osam, ali onda Miloš Teodosić nije dao trojku kojom bi Srbiju rezultatski potpuno približio.

Usledila je penal-završnica, u kojoj Srbija nije imala velike šanse da nešto više uradi, pa je Italija pobedila sa sedam razlike i izborila učešće na Olimpijskim igrama.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Danilo Anđušić sa 27 poena, 22 je postigao Filip Petrušev, a 17 Ognjen Dobrić.

Italiju je predvodio Nikolo Manion sa 24 poena, dok je poseban doprinos dao Ahile Polonara sa 22 poena i 12 skokova, uz indeks korisnosti 32.

Srbija je na prošlim Olimpijskim igrama u Riju osvojila srebrnu medalju, koju neće moći da odbrani. 

Muška košarkaška reprezentacija Srbije propustiće Igre u Tokiju, kao što je nije bilo i 2012. u Londonu i 2008. u Pekingu.

Tedosić: Veliki neuspeh

Kapiten košarkaša Srbije Miloš Teodsić rekao je da je veliki neuspeh što se nisu plasirali na Olimpijske igre u Tokiju.

"Vruće ili hladne glave, svejedno je. Veliki neuspeh za nas. Italijani su došli u Beograd i fizički i mentalno spremni. Večeras su odigrali sjajnu utakmicu. U nekim trenucima smo i mi smo im dozvolili. Ne mogu da kažem da se nismo borili i da se nismo zalagali. Bilo je problema i na današnjoj utakmici, kao i tokom turnira i priprema, ali nećemo da tražimo izgovor. Nismo ih nikada ni tražili. Neuspeh, ali treba izvući neke pouke iz ovoga", rekao je Teodosić novinarima posle meča.

"Ne dobija se utakmica u prvih 10 ili poslednjih 10 minuta. Možda je bio prisutan grč kod nekih igrača, Vasa je imao problema, Kalina... Neću sad da ulazim u to niti da pričam o tome, Publika je bila sjajna, možda najbolja u Beogradu od kada sam ja u reprezentaciju. Hvala im na tome, nadam se da ćemo biti bolji drugom prilikom", poručio je Teodosić.

Teodosić je upitan i da li ćemo ga još gledati u reprezantaciji.

"Ne znam, nisam razmišljao o tome, to sada nije poenta. Bitno je da nismo otišli u Tokio", zaključio je Teodosić.

Micić: Težak poraz za sve nas

Košarkaš Srbije Vasilije Micić bio je razočaran što nacionalni tim nije uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju.

"Težak poraz za sve nas. Neočekivana situacija koja se desila, meni lično, ali nije sada vreme za to. Italijani su zasluženo pobedili, odigrali su svih 40 minuta odlično Čestitam im na pobedi", rekao je Micić novinarima posle meča.

Srpski plejmejker je upitan šta je u pitanju, da li je neka povreda.

"Ništa, čuće se", zakljčio je Micić.

Komentari (0)

Sport