Košarka

Samo pobeda dolazi u obzir: Srbija dočekuje Veliku Britaniju u "Pioniru, trijumf vodi na SP

Komentari

Autor: Euronews

27/02/2023

-

10:29

Samo pobeda dolazi u obzir: Srbija dočekuje Veliku Britaniju u "Pioniru, trijumf vodi na SP
Samo pobeda dolazi u obzir: Srbija dočekuje Veliku Britaniju u "Pioniru, trijumf vodi na SP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije dočekuje u dvorani "Aleksandar Nikolić" selekciju Velike Britanije (20h) u poslednjem i odlučujućem susretu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo koje se u avgustu i septembru održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Igračima selektora Svetislava Pešiće je potrebna pobeda da bi se plasirali na Mundobasket, mada postoji i opcija da u slučaju trijumfa Turske nad Belgijom i poraz vodi "orlove" na smotri najboljih svetskih selekcija, ali o tome u taboru Srbije ne žele da razmišljaju.

"Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa, koju smo zaslužili", rekao je Pešić za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Za Srbiju neće igrati Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Nemanja Dangubić, koji su se vratili klupskim obavezama, ali hoće Stefan Jović koji se oporavio od udarca zadobijenog u duelu sa Grčkom, a nacionalnom timu su se priključili Marko Gudurić, Luka Mitrović, Filip Petrušev, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i Ognjen Dobrić, koji će biti u konkurenciji za meč u ponedeljak.

"Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja im se ukaže", kazao je selektor Srbije i dodao:

"Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi, ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama".

Komentari (0)

Sport