Košarka

Željko Obradović: Broj bacanja Lesora je taktička ideja Crvena zvezde

Komentari

Autor: Euronews

13/03/2023

-

23:30

Željko Obradović: Broj bacanja Lesora je taktička ideja Crvena zvezde
Željko Obradović: Broj bacanja Lesora je taktička ideja Crvena zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 91:82 u 21. kolu AdmiralBet ABA lige i tako se značajno približili obezbeđivanju prvom mesta na kraju regularnog dela i prednosti domaćeg terena u doigravanju.

Posle meča, Željko Obradović je detaljno opisao utakmicu, a govorio je i Matijasu Lesoru.

"Gledali smo dva različita poluvremena. U prvom smo igrali bez energije, prilično statično i primili smo mnogo lakih poena. Probao sam da promenim odbranu posle par minuta, ali informacije nisu dopirale do igrača. Na poluvremenu sam im na miran način objasnio gde su greške i tražio sam njihovo mišljenje, oni su složili da nešto moramo da promenimo. Drugo poluvreme, druga energija, druga želja, najvažniji momenat je trojka Madara na kraju treće četvrtine. Kampaco nam je pravio probleme, pravili smo nejasne faulove nad njim i na centru terena. Broj bacanja Lesora je taktička želja Zvezde ali je na kraju imao dobar procenat. Čestitam svom timu, na veri i borbenosti i na tome što smo shvatili kako treba da igramo odbranu".

O potezu Lesora posle utakmice:

"Matijas Lesor je neverovatan čovek sa neverovatnom energijom, daje neverovatne stvari ovoj ekipi. Međutim, to što je uradaio na kraju utakmice je bespotrebno i ja se izvinjavam Filipu Petruševu".

O suđenju:

"Ovo je najbolje suđenje do sada na derbijima. Ova trojica su svi evroligaške sudije."

O publici:

"Ovo je utakmica svih utakmica, imaju sam prijatelje iz Španije i Grčke i jedva čekam da čujem njihove utiske. Meč Partizana je jedan od 100 dođaja za koje vlada najveće interesovanje u Evropi i to nas čini zadovoljnim, srećnim i ponosnim".

Komentari (0)

Sport