Košarka

Lesor napustio Partizan i pojačao Panatinaikos: Stopama Zvezdinog Vildoze

Komentari

Autor: Euronews

27/06/2023

-

19:34 >> 19:44

Lesor napustio Partizan i pojačao Panatinaikos: Stopama Zvezdinog Vildoze
Matijas Lesor - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Francuski košarkaš Matijas Lesor napustio je Partizan i od naredne sezone nosiće dres Panatinaikosa, saopštio je grčki velikan na svojim društvenim profilima.

Centar crno-belih bio je jedan od ključnih igrača Željka Obradovića minule sezone, a posle odličnih izdanja u Evroligi i regionalnom takmičenju, privukao je pažnju brojnih klubova, da bi na kraju izbor pao na šestostrukog šampiona Evrope. 

Pored želje navijača Partizana da ostane u Humskoj, Lesor je na kraju odlučio da promeni adresu i da se preseli u Atinu, gde će svlačionicu deliti sa nekadašnjim košarkašem Crvene zvezde - Lukom Vildozom. 




Francuz je stigao u Partizan posle kratkog mandata u Makabiju iz Tel-Aviva, da bi se kao jedan od najboljih centara u Evropi afirmisao upravo pod trenerskom palicom Željka Obradovića u Beogradu. Sa crno-belima osvojio je ove sezone titulu regionalnog šampiona posle pobede nad Crvenom zvezdom u finalnoj seriji 3:2.

Od individualnih priznanja ima titulu najboljeg skakača Evrolige, gde je takođe uvršten u prvu petorku takmičenja, da bi u AdmiralBet ABA ligi ove sezone dobio priznanje najboljeg defanzivca takmičenja.

Prošle sezone u Evroligi prosečno je beležio 12 poena, sedam skokova i jednu asistenciju. U karijeri je igrao još i za Monako, Makabi iz Tel Aviva, Crvenu zvezdu, Bajern, Unikahu, Šalon i Nanter, da bi sa Panatinakosom dogovorio dvogodišnju saradnju.

Komentari (0)

Sport