Ostali sportovi

Srbija prvi put pobedila Rusiju na evropskim prvenstvima: Sa prvog mesta u osminu finala

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2021

-

22:22

Srbija prvi put pobedila Rusiju na evropskim prvenstvima: Sa prvog mesta u osminu finala
Srpske odbojkašice - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju u poslednjem, petom kolu grupne faze Evropskog prvenstva. igra protiv Rusije meč poslednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Rezultat je bio 3:2 u setovima (25:22, 25:19, 16:25, 24:26, 15:10).

Srpske odbojkašice su zauzele prvo mesto u Grupi A i u osmini finala igraće protiv četvrtoplasirane ekipe iz C grupe.

Posle vođstva u uvodnim minutima prvog seta od najviše tri poena (4:1 i 8:5), Ruskinje su izjednačile na 10:10. U finišu seta dobrim servisima Bojane Milenković i Milene Rašić Srbija je povela 23:20 i sačuvala tri poena prednosti.

Srbija je povela na početku drugog seta, ali su Ruskinje preokrenule, imale plus četiri i bile na dobrom putu da izjednače. Ali, domaće odbojkašice su tada zaigrale bolje, napravile seriju 8:1, i ubedljivo osvojile set.

Treći set je dobila Rusija, i to je prvi koji je Srbija izgubila na evropskom šampionatu posle 14 uzastopno osvojenih.

Dve ekipe su se u trećem setu smenjivale u vođstvu, sve dok Rusija nije napravila veliku seriju u finišu i ubedljivo dobila taj deo meča.

Delovalo je u četvrtom setu da će ga Srbija lako privesti kraju, jer je imala šest poena prednosti. Međutim, Rusija je uspela da priđe i izjednači (21:21), a onda u neizvesnoj završnici i uspela da izjednači na 2:2. 

Odlučujući, peti set, doneo je nova uzbuđenja. Bilo je neizvesno, rezultat je bio 11:10, a onda su srpske odbojkašice vezale četiri poena i zabeležile novu pobedu.

Odbojkašice Srbije su aktuelne evropske i svetske šampionke, kao i osvajačice bronzane medalje sa nedavno završenih Olimpijskih igara u Tokiju.

Komentari (0)

Sport