Ostali sportovi

Poznati svi učesnici Svetskog prvenstva za odbojkašice

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2021

-

09:10

Poznati svi učesnici Svetskog prvenstva za odbojkašice
Poznati svi učesnici Svetskog prvenstva za odbojkašice - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) objavila je spisak svih učesnika Svetskog prvenstva u ženskoj konkurenciji naredne godine.

Među učesnicima je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni svetski šampion.

Učestvovaće Holandija i Poljska kao organizatori, potom Italija i Turska (CEV), Kina i Japan (AVC), Kamerun i Kenija (CAVB), Brazil i Kolumbija (CSV) i Dominikanska Republika i Portoriko (NORCECA), predstavnici Kontinentalnih konfederacija i SAD, Rusija, Nemačka, Belgija, Koreja, Bugarska, Kanada, Tajland, Argentina, Češka i Kazahstan na osnovu FIVB rang liste.

FIVB je najavio da će datum i mesto žreba uskoro biti objavljeni.

Odbojkaški savez Holandije saopštio je da će otvaranje šampionata, polufinale, meč za treće mesto i finale biti odigrano u Arnemu na fudbalskom stadionu Gerledom.

Saopšteno je da će se utakmice SP odbojkašica igrati i u Apeldornu i Roterdamu, kao i da će naknadno biti određena još tri grada domaćina u Holandiji.

Svetsko prvenstvo 2022. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u Holandiji i Poljskoj, a predloženo je da se takmičenje odigra od 23. septembra do 8. oktobra, a tačan termin će naknadno biti potvrđen, kao i gradovi domaćini u Poljskoj.

Komentari (0)

Sport