Ostali sportovi

Remi Novog Beograda i Breše, Radnički ubedljiv protiv Dinama

Komentari

Autor: Euronews

14/12/2021

-

22:24

Remi Novog Beograda i Breše, Radnički ubedljiv protiv Dinama
Remi Novog Beograda i Breše, Radnički ubedljiv protiv Dinama - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sekunde su delile vaterpoliste Novog Beograda od pobede nad Brešom u 5. kolu grupe A u Ligi šampiona. Italijani su poraz na "11. aprilu" izbegli pet sekundi pre kraja, a spasao ih je Boris Vapenski pogotkom za konačnih 11:11 (3:2, 0:2, 4:3, 4:4).

Prvu četvrtinu su domaćini rešili rezultatom 3:2, ali je u narednom periodu igre došlo do slabe realizacije u napadu. Dugo su izabranici Vlade Vujasinovića čekali na pogodak, skoro 12 minuta, a za to vreme, gosti su stekli tri gola prednosti (6:3). 

Strahinja Rašović je pogodio i najavio efikasnije izdanje domaćina. Isti igrač je smanjio na gol zaostatka, a Vlahopulos doneo izjednačenje (6:6). Dušan Mandić je sa dva pogotka u poslednjoj četvrtini doveo Novi Beograd u vođstvo od 9:7, Strahinja Rašović je bio precizan na dva i po minuta do kraja za 10:8, Mandić je potom 80 sekundi pre kraja povisio na 11:9, ali je finiš ipak pripao Breši.

Stefano Luongo je smanjio na 11:10, a planove o trijumfu pokvario Boris Vapenski pet sekundi pre nego što je sudija odsvirao kraj.  

Najefikasniji u redovima Novobeograđana bili su Strahinja Rašović sa 4 i Dušan Mandić sa 3 pogodaka, dok su kod Breše Boris Vapenski i Kristijan Prešuti po tri puta bili precizni.  

U istoj grupi, Radnički Kragujevac je kao domaćin imao lakši zadatak, slavio je protiv Dinama iz Tbilisija rezultatom 14:7 (4:2, 3:1, 2:1, 5:3).

Bila je to prva pobeda Kragujevčana u najelitnijem takmičenju, u duelu sa poslednjeplasiranim timom iz Gruzije istakli su se  Miloš Ćuk sa 4 i Nikola Lukić sa 3 postignuta gola.

Komentari (0)

Sport