Ostali sportovi

Remi Novog Beograda u Barseloni: Strahinja Rašović iščupao bod

Komentari

Autor: Euronews

11/01/2022

-

22:00

Remi Novog Beograda u Barseloni: Strahinja Rašović iščupao bod
VK Novi Beograd - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U 7. kolu grupe A Lige šampiona, vaterpolisti Novog Beograda na gostovanju Barseloneti osvojili su bod, iako su u poslednjoj četvrtini imali i tri gola zaostatka. Raspoložen je bio Strahinja Rašović u trenucima kada je izgledalo da je sve izgubljeno.  Na 27 sekundi pre kraja je bio precizan za konačnih 12:12 (0:1, 5:4, 3:2, 4:5).

Prva četvrtina protekla je u tvrdoj igri samo je Draško Gogov uspeo da se upiše u strelce. U drugoj deonici prednost gostiju iznosila je dva gola, Vlahopulos je pogodio za 3:1, ali je domaćin uspeo da preokrene na 5:4, a Strahinja Rašović iskoristio igrača više na 36 sekundi pre odlaska na odmor i izjednačio na 5:5. 

Duško Pjetlović je golom posle četiri minuta doneo novu prednost Novom Beogradu 6:5, ali su onda Asensio, Granados i Munariz odveli domaćina na tri gola prednosti (10:7). Dušan Mandić je smanjio na 10:8, ali je Granados iz penala vratio prednost od tri gola. Mandić je ponovo pogodio i smanjio na 11:9. Strahinja Rašović je golom smanjio na 11:10 tri minuta pre kraja. Međutim, Granados je bio nezaustavljiv, petim golom je opet vratio domaćiona na "plus dva".

Na asistenciju Mandića ponovo je strelac bio Strahinja Rašović za 12:11 na 2,29 minuta do kraja. Kad je Viktor Rašović ukrao loptu na 65 sekundi do kraja, Vlada Vujasinović je uzeo tajm aut. Dobra akcija i Strahinja Rašović je iskorsitio igrača više i izjednačio na 12:12.

Barseloneta je imala poslednji napad za pobedu, međutim, šut Paviljara je izblokiran.    

Strelci za Radnički bili su: Strahinja Rašović pet, Vlada Mandić tri, Angelos Vlahopulos dva, Viktor Rašović,  Đorđe Vučinić, Draško Gogov po jedan. Granados Ortega je bio najefikasniji u timu domaćina sa 5 pogotka.
 
Prethodno su vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi od Olimpijakosa u Atini rezultatom 11:7. Miloš Ćuk bio je najefikasniji u redovima srpskog šampiona sa tri gola, za domaćine, takođe po tri postigli Janis Funtulis i Konstantinos Murikis, dok se Filip Filipović dva puta upisao u strelce.

U istoj grupi lider Breša je pobedila Jadran iz Splita 6:5, Olimpijakos je bio bolji od Radničkog 11:7, a Ferencvaroš od Dinama u Tbilisiju 14:7.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport