Ostali sportovi

Srbija bez četvrtfinala na SP u rukometu nakon poraza Holandije od Nemačke, sledi borba za plasman na OI

Komentari

Autor: FoNet

21/01/2023

-

23:45

Srbija bez četvrtfinala na SP u rukometu nakon poraza Holandije od Nemačke, sledi borba za plasman na OI
Srbija bez četvrtfinala na SP u rukometu nakon poraza Holandije od Nemačke, sledi borba za plasman na OI - Copyright Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Nemačke pobedili su večeras Holandiju sa 33:26 u drugom kolu Grupe 3 na Svetskom prvenstvu koje se igra u Poljskoj i Švedskoj i tako reprezentaciju Srbije praktično "eliminisali" iz borbe za medalju.

Posle današnje pobede Srbije protiv Argentine (28:22), našim rukometašima je bilo potrebno da Holanđani savladaju Nemce, ali ih je pobeda Nemačke ostavila bez šanse da se plasiraju u nokaut fazu Svetskog prvenstva.

Četvrtfinale su danas obezbedili Egipat, Norveška i Nemačka, a na korak do plasmana su i dvostruki svetski prvaci Danci posle ubedljive pobede nad Sjedinjenim Dražavama (33-24).

Reprezentativcima Srbije predstoji borba za 10. mesto i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, ali im na tom putu stoji Holandija sa kojom se sastaju u ponedeljak u 18:00 časova, uz uslov da imaju i bolju gol-razliku od Slovenije, Islanda i Mađarske

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport