Tenis

Laslo Đere ispao u drugom kolu Mastersa u Parizu: Hačanov ostao nerešiva enigma

Komentari

Autor: Euronews

31/10/2023

-

20:44

Laslo Đere ispao u drugom kolu Mastersa u Parizu: Hačanov ostao nerešiva enigma
Đere - Copyright Tanjug/(AP Photo/Natacha Pisarenko)

veličina teksta

Aa Aa

Uspeo je juče Laslo Đere da iz četvrtog pokušaja konačno pregrmi uvodno kolo Mastersa u Parizu, ali nije se dugo zadržao u glavnom žrebu prestižnog turnira serije 1.000, jer je imao nesreću da mu večerašnji rival bude Karen Hačanov - 0:2 (4:6, 5:7), s kojim nije izlazio na kraj ni u Monte Karlu 2021. i Haleu 2022. godine. 

Treći duel Srbina i Rusa počeo je brejkom 15-plasiranog na ATP listi iz nejveće države sveta, tako što je iskoristio treću loptu za oduzimanje prvog gema na protivnikov servis. U svom je samo duplirao prednost, a onda ostao bez ijednog poena u sledećem. Još jednom je 34. reket sveta na isti način smanjio zaostatak (2:3), ali nikako nije ulazio u priliku za izjednačenje.

Prilazio je Laslo na 3:4 i 4:5, mada je u devetom gemu spasavao "živu glavu", jer je njegov nešto mlađi kolega imao loptu za vođstvo u setovima, da bi 10. gem okončao taj deo meča, dug 44 minuta. Imao je Đere 30:40 i brejk loptu, ali nije ostao na nogama, pošto je Hačanov nanizao potrebne poene. 

U drugom je glavnu reč dugo vodio naš teniser, činilo se da je brejkom za 3:1 prelomio set, međutim ni podignut nivo igre i lepih 4:1 i 5:2 nisu bili dovoljni da se punom merom revanšira favoritu. Ovaj mu je uzvratio brejkom i serijom 3:0 izborio egal (5:5). Tako "vaskrsao" Hačanov je oduzeo još jedan servis gem Đereu, da bi ga u odlučujućem dotukao sa 40:0. 

Komentari (0)

Sport