Tenis

Novak Đoković kandidat za zvanje najboljeg sportiste sveta ove godine: Bi-Bi-Si u isti "koš" stavio Ferstapena, Halanda.

Komentari

Autor: Euronews

05/12/2023

-

14:32

Novak Đoković kandidat za zvanje najboljeg sportiste sveta ove godine: Bi-Bi-Si u isti "koš" stavio Ferstapena, Halanda.
Novak Đoković - Copyright Twitter/TS Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Ovo je doba godine kada na sve strane sveta kreću ili se privode kraju izbori za najuspešnije u svim oblastima, pa je tako i Bi-Bi-Si odredio petoro kandidata za svoju nagradu za najboljeg sportistu u 2023, sa Novakom Đokovićem kao favoritom u toj trci.

Srpski teniser osvojio je još tri Grend slema u tek završenoj sezoni, čime je i formalno odnosno statistički postao najbolji svih vremena u toj vrsti razmene udaraca preko mreže, izjednačivši rekord legendarne Margaret Kort, uz nadmašivanje Štefi Graf u broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste (u njenom slučaju WTA), pa je opšta procena da ima velike šanse da dobije pomenuto priznanje.

Pored Srbina, nominovani su još fudbaler Mančester sitija i selekcije Norveške - Erling Haland, vozač Red Bula u F1 šampionatu - Holanđanin Maks Ferstapen, američka gimnastičarka Simon Bajls, španska fudbalerka i aktuelna vlasnica "Zlatne lopte" Aitana Bonmati, kao i južnoafrički ragbista Sija Kolis, kao kapiten reprezentaciju JAR na putu do rekordne četvrte titule svetskog prvaka.

Glasanje je otvoreno do 12. decembra, dok će 19. biti saopšteno ime pobednika, a pobednik ili pobednica naslediće Lionela Mesija, fudbalera Intera iz Majamija, izglasanog zbog osvajanja Mindijala 2022. u Kataru. 

Komentari (0)

Sport