Tenis

Novak Đoković dočekuje Novu godinu sa Džidženom Džangom: Srbin i Kinez "upareni" u prvom kolu Junajted kupa

Komentari

Autor: Euronews

26/12/2023

-

11:29

Novak Đoković dočekuje Novu godinu sa Džidženom Džangom: Srbin i Kinez "upareni" u prvom kolu Junajted kupa
Novak Đoković - Copyright Tanjug/ AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Od ranije je poznato da će se Novak Đoković za novu sezonu i Australijan open, na njenom Grend slem početku, razigravati na Junajted kupu, a danas je najbolji teniser sveta svih vremena saznao i s kim će 31. decembra, na terenu, dočekati 2024. godinu. Rešen da ode još korak dalje od berićetne 2023. 

Duel mešovitih reprezentacija Srbije i Kine u E grupi pomennutog takmičenja (29. decembar - 7. januar) počeće upravo nastupom osvajača 24. turnira serije 2.000, kome će loptice sa druge strane mreže vraćati kineski kolega Džidžen Džang. Od 10 sati po srednjeevropskom vremenu. 

U svakom duelu igraće se muški i ženski singl, kao i miks susret, pa će posle Đokovića bod probati da uzme Olga Danilović i to protiv Đinven Dženg (11.30). Prolaz u četvrtfinale obezbediće prvi iz svih šest grupa, uz dva najbolja drugoplasirana tima, a u našoj se nalazi još selekcija Češke. 

Polufinala i finale će se igrati u Sidneju, kao predigra Otvorenom prvenstvu Australije (14 - 28. januar) u Melburnu, inače drugoj Đokovićevoj kući, jer mu u tom gradu sa Petog kontinenta nema ravnog.

Početkom prošle sezone uzeo je jubilarni 10. pobednički trofej i tog dana nagovestio preticanje Rafaeala Nadala na listi osvajača GS titula, jer je posle toga počistio konkurenciju na Rolan Garosu i US Openu, samo na Vimbldonu ostavši bez šampionske krune. Dakle, vraća se na AO sa namerom da odbrani tron.

I, u isto vreme, krene u novi napad na Zlatni grend slem i zlatnu olimpijsku medalju, svoja dva velika sna i neispunjene želje u impozantnoj i teško ponovljivoj karijeri u "belom sportu". U tu svrhu već danima trenira u Pertu, kako bi se na vreme aklimatizovao i potpuno spreman dočekao novu rundu borbe za obaranje to malo preostalih sitnih tuđih rekorda, jer je one glavne sve već štiklirao. 

Komentari (0)

Sport