Tenis

Pobeda Srbije na Junajted kupu: Danilović i Đoković u miksu doneli trijumf

Komentari

Autor: Euronews

31/12/2023

-

17:14

Pobeda Srbije na Junajted kupu: Danilović i Đoković u miksu doneli trijumf
Novak Đoković i Olga Danilović - Copyright Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

veličina teksta

Aa Aa

Olga Danilović i Novak Đoković su pobedili Kinve Dženg i Džindžen Žanga 2:1 (6:4, 1:6, 10:6) i tako doneli prvi trijumf Srbiji na Junajted kupu.

Bilo je poprilično neizvesno u prvom setu. Pri rezultatu 3:3, Đoković i Danilović su stigli do brejka koji su uspeli da održe do kraja. Ipak, kada su naši teniseri servirali za prvi set, kineska reprezentacija je imala tri brejk lopte. Srećom, Srbija je spasila sve tri, a zatim u uspešno povela 1:0. 

Kineski dubl se nije predao lako. Drugi set su započeli sa dva brejka i vrlo brzo je na semaforu stajalo 5:0 u njihovu korist. Srpski par je uspeo da se upiše u drugom setu koji je na kraju završen 1:6. Usledio je tako treći, ujedno i odlučujući set. 

Dženg i Žang su napravili rani mini brejk, ali je srpski dubl brzo uzvratio. U početku se igralo poen za poen i nijedan par nije uspevao da se odvoji. Sve se promenilo kod rezultata 3:3 kada je srpski dubl vezao četiri uzastopna poena i stekao osetniju prednost (7:3). Đoković i Danilović su stigli nakon toga i do 9:4 i pet meč lopti. Nisu iskoristili prve dve, te je usledio servis Olge Danilovič nako čega su doneli trijumf Srbiji.

Naši teniseri i teniserke će 2. januara igrati protiv Češke i u slučaju pobede, osiguraće prvo mesto i plasman u četvrtfinale. 

Komentari (0)

Sport