Tenis

Olga Danilović i Hamad Međedović, uz sufliranje povređenog Đokovića, odveli Srbiju u četvrtfinale Junajted kupa

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2024

-

10:29

Olga Danilović i Hamad Međedović, uz sufliranje povređenog Đokovića, odveli Srbiju u četvrtfinale Junajted kupa
Olga Danilović i Hamad Međedović, uz sufliranje povređenog Đokovića, odveli Srbiju u četvrtfinale Junajted kupa - Copyright tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Olga Danilović i Hamad Međedović nisu ranije imali priliku da u paru igraju za Srbiju, međutim i pored slabog otvaranja duela sa tandemom Mirjam Kolodzejova - Petr Nouza uspeli su da dobiju duel u tri seta (4:6, 7:6, 10:8) i, uz "mentorsku" podršku sa klupe povređenog Novaka Đokovića, poslali reprezentaciju Češke kući, a naš tim odveli u četvrtfinale Junajted kupa.

Početak nije bio obećavajući, u televizijskom prenosu se moglo čuti čak i kako naš teniser pita selektora Viktora Troickog gde treba da stoji, pa je "duet" sa suprotne strane terena to iskoristio da sa dva brza brejka povede s 4:0. 

Momak iz Novog Paraza i Beograđanka nisu se demoralisali u tim trenucima, već su uz glasnu i mudru podršku prve zvezde tima i takmičenja, povređenog Novaka Đokovića, uspeli da se vrate u kolosek i stignu čak do 4:5 na takmičenju u Pertu. 

Ne da i izjednače, pa preokrenu rezultat, međutim njihova čelična volja i upormnost, uz savete najboljeg tenisera sveta svih vremena i šefa stručnog štaba, vodili su ih do slavlja u taj-brejku vrlo borbenog i izjednačenog drugog dela duela, a onda i do ključnog desetog poena u trećem setu.

Pravilo kaže da u slučaju rezultatske izjednačenosti, slavodobitnika odlučuje super taj-brejk, u kom su se Danilovićeva i Međedović odlično snašli i obezbedili nokaut rundu na kraju odmeravanja snaga sa Češkom, u kom je Olga poražena a Đoković svojim trijumfom produžio ostanak u tom delu Australije.

Sledi odmeravanje snaga sa selekcijom domaćina i sve to u susret prvom Grend slemu u novoj sezoni, takođe na teritoriji Petog kontinenta, pošto će Melburn uskoro biti stecište najboljih teniserki i tenisera na planeti u ovom trenutku. 

Komentari (0)

Sport