Tenis

De Minor pobedio Đokovića: Srbija na pragu eliminacije sa Junajted kupa

Komentari

Autor: Euronews

03/01/2024

-

11:48

De Minor pobedio Đokovića: Srbija na pragu eliminacije sa Junajted kupa
De Minor pobedio Đokovića: Srbija na pragu eliminacije sa Junajted kupa - Copyright Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

veličina teksta

Aa Aa

Teniska reprezentacija Srbije nalazi se na pragu eliminacije sa Junajted kupa, budući da je u prvom meču četvrtfinala Novak Đoković poražen od Aleksa Di Minora - 0:2 (4:6, 4:6). 

Najbolji teniser sveta je najavio uoči ovog susreta da veruje kako neće imati problema sa zglobom ruke kao što je imao u duelu protiv Češke dan ranije, ali se na žalost to nije dogodilo.

U oba seta Nole je morao da traži pomoć fizioterapeuta koji mu je masirao ruku i evidentno je bilo da Đoković ne može da igra na nivou koji se od njega očekuje. Bio je nekako povučen i dekoncentrisan, bez prepoznatljive energije koja ga krasi sve ove godine, mada je uspeo da spase tri meč lopte.

Ipak, domaći teniser je iskoristio stanje u kojem se rival nalazi, obilato je koristio servis koji ga je sjajno služio i na kraju je uspeo da trijumfuje i donese psihološku prednost Ausraliji pred duel u ženskom singlu.

Novak nije želeo previše da "zapinje" kako ne bi doživeo veću povredu uoči početka Australijan Opena na kojem želi da osvoji 11. šampionsku titulu, a uz to je izgubio meč na tlu Australije prvi put nakon šest godina.

Čast Srbije na Junajted kupu sada treba da odbrani Natalija Stevanović koja će izaći na teren protiv Ajle Tomljanović i to umesto Olge Danilović koja je prvotibtno bila planirana kao prva opcija, ali ju je selektor Viktor Troicki zamenio u poslendjem trenutku.

Ukoliko Nišlijka uspe da savlada rivalku, pobendika bi odlučio meč u dubl-miksu na kojem će nastupati Natalija Stevanović i Hamad Međedović.

Komentari (0)

Sport